Besluit van de Minister voor Wonen en Rijksdienst, van 26 oktober 2016, nummer 2016-0000670609, houdende wijziging van het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen in verband met de Regeling Subsidie energiebesparing eigen huis

De Minister voor Wonen en Rijksdienst,

Gezien de schriftelijke instemming van de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,

Besluit:

ARTIKEL I

Onder vervanging van de punt aan het slot van het laatste onderdeel door een puntkomma, wordt aan de opsomming in bijlage 1 bij het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • Regeling Subsidie energiebesparing eigen huis.

ARTIKEL II

In de aanhef van de artikelen 1, 2, 3 en 4 en in artikel 5 van dit besluit wordt ‘directeur-generaal’ telkens vervangen door: algemeen directeur.

ARTIKEL III

  • 1. Artikel I van dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

  • 2. Artikel II van dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 maart 2015.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok

TOELICHTING

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) oefent namens de Minister bevoegdheden uit aangaande de uitvoering van de Regeling Subsidie energiebesparing eigen huis.

De regeling beoogt energiebesparing onder particuliere woningeigenaren een stimulans te geven door middel van een financiële bijdrage aan eigenaar-bewoners en Verenigingen van Eigenaren bij hun investeringen in energiebesparende maatregelen in de woning.

Bij RVO.nl worden de aanvragen voor subsidie ontvangen. RVO.nl beoordeelt de aanvragen en neemt de besluiten namens de Minister.

Verder draagt RVO.nl zorg voor de backoffice voor de regeling door de programmatuur te beheren en door medewerkers in te zetten om de aanvragen die binnenkomen te behandelen en vragen over de subsidie te beantwoorden. Daarnaast zal RVO.nl de door het ministerie daarvoor beschikbaar gestelde gelden beheren en misbruik en oneigenlijk gebruik tegengaan. Tot slot zal RVO.nl het websiteonderdeel beheren waar de regeling wordt toegelicht en waar je kunt doorklikken naar het doen van een aanvraag voor subsidie en naar andere financiële instrumenten.

Op eventuele bezwaren die worden gemaakt tegen besluiten die voortvloeien uit de uitoefening van de hiervoor bedoelde bevoegdheden, wordt namens de minister door RVO.nl beslist. RVO.nl voert ook namens de minister in voorkomend geval de gerechtelijke procedures.

Het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken 2015 is per 1 maart 2015 (Stcrt. 2015, nr. 21840) in die zin gewijzigd dat ‘directeur-generaal’ telkens vervangen wordt door: algemeen directeur. De artikelen II en III, tweede lid, sluiten hierbij aan.

De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok

Naar boven