Besluit van de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van 10 juli 2015, nr. MAND201521HH, houdende wijziging van het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken 2015

De algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,

Gelet op artikel 18 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZ 2015;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken 2015 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onderdelen a en b, artikel 3, tweede lid, onderdeel l, en artikel 13 wordt ‘directeur-generaal’ telkens vervangen door: algemeen directeur.

B

Artikel 7 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het eerste lid komt te luiden:

  • 1. Aan de afdelingsmanager en de teammanagers van de afdeling Juridische Zaken wordt, ieder voor zich, ondermandaat, volmacht en machtiging verleend voor het behandelen van bezwaar- en beroepschriften, waaronder het nemen van beslissingen op bezwaarschriften, met dien verstande dat het aangaan van financiële verplichtingen die ten laste komen van het beleidsbudget, een bedrag van € 1.500.000 per verplichting niet te boven gaat.

2. Na het derde lid wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. Aan de senior juristen van de afdeling Juridische Zaken wordt, ieder voor zich, ondermandaat, volmacht en machtiging verleend voor het behandelen van bezwaar- en beroepschriften, waaronder het nemen van beslissingen op bezwaarschriften, met dien verstande dat het aangaan van financiële verplichtingen die ten laste komen van het beleidsbudget, een bedrag van € 1.500.000 per verplichting niet te boven gaat of het aangaan van financiële verplichtingen die ten laste komen van de directe uitvoeringskosten, een bedrag van € 1.000 per verplichting niet te boven gaat.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, met dien verstande dat artikel I, onderdeel A, terugwerkt tot en met 1 maart 2015.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

‘s-Gravenhage, 10 juli 2015

H.A. Harmsma algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, t.a.v. de afdeling Juridische Zaken, Postbus 40219, 8004 DE Zwolle

Naar boven