Regeling van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 30 september 2016, nummer 801376, houdende wijziging van het Vergoedingenbesluit Adviescollege Verloftoetsing tbs

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en artikel 4 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Vergoedingenbesluit Adviescollege Verloftoetsing tbs wordt als volgt gewijzigd:

Aan artikel 2 worden twee leden toegevoegd, luidende:

  • 5. Plaatsvervangende leden van het Avt die optreden als voorzitter van het Avt ontvangen een vergoeding per vergadering van 130% van de vergoeding bedoeld in het vierde lid.

  • 6. In afwijking van het tweede lid ontvangt de wetenschappelijk adviseur een vergoeding per maand op basis van een arbeidsduurfactor van 0,1 en het maximum van salarisschaal 17 van Bijlage B van het BBRA 1984.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 juli 2016.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, K.H.D.M. Dijkhoff

TOELICHTING

Met het Vergoedingenbesluit Adviescollege Verloftoetsing tbs (hierna: vergoedingenbesluit) zijn de vergoedingen voor de leden van het Avt formeel vastgesteld (Stcrt. 28 juni 2016, nr. 33142). Voor zowel plaatsvervangende leden die optreden als plaatsvervanger van de voorzitter als de wetenschappelijk adviseur gelden echter afwijkende vergoedingen die nog niet waren vermeld in het vergoedingenbesluit. Met onderhavig besluit is het vergoedingenbesluit alsnog aangevuld. Een plaatsvervangend lid dat optreedt als plaatsvervanger van de voorzitter van het Avt ontvangt 130% van de vergoeding per vergadering die een plaatsvervangend lid ontvangt. De werklast van de wetenschappelijk adviseur op het gebied van risicotaxatie ligt lager dan de werklast voor andere leden van het Avt. Voor de wetenschappelijk adviseur wordt uitgegaan van een arbeidsduurfactor van 0,1.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, K.H.D.M. Dijkhoff

Naar boven