Besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 11 juli 2016, nr. WJZ/1009858, houdende wijziging van het Mandaatbesluit OCW DUS-I

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op de artikelen 10:3 en 10:4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11 van het Organisatie- en mandaatbesluit OCW 2008;

Besluit:

ARTIKEL I

In de artikelen 1 en 2, en in het eerste en tweede lid van artikel 3 van het Mandaatbesluit OCW DUS-I wordt ‘kwartiermaker’ telkens vervangen door: directeur.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt daarbij terug tot en met 1 juli 2016.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, namens deze, de secretaris-generaal, H. van der Vlist

TOELICHTING

Dit besluit wijzigt het Mandaatbesluit OCW DUS-I van 5 februari 2016, gepubliceerd in Stcrt. 2016, 7402, van 10 februari 2016. Deze wijziging hangt samen met de aanstelling van een directeur als hoofd van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) per 1 juli 2016. Met de aanstelling van de directeur van DUS-I komt een einde aan de werkzaamheden van de kwartiermaker die de afgelopen periode aan opbouw en bestendiging van de dienst leiding heeft gegeven en in die hoedanigheid ook het mandaat had om namens de minister van OCW besluiten te nemen en handelingen te verrichten inzake subsidieverlening op het terrein van OCW. De directeur van DUS-I neemt met het voorliggende besluit dit mandaat volledig van de kwartiermaker over.

De directeur van DUS-I zal zelf zorgdragen voor het treffen van een nieuwe ondermandaatregeling.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, namens deze, de secretaris-generaal, H. van der Vlist

Naar boven