Besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 16 maart 2015, nr. IENM/BSK-2015/39649, tot wijziging van het Organisatie- en Mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012 in verband met naamswijziging van de Shared Services Organisatie in directie Integrale Bedrijfsvoering IenM

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011 en artikel 10:11 van de Algemene wet bestuursrecht;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2, tweede lid, onderdeel i, komt te luiden:

  • i. de directie Integrale Bedrijfsvoering IenM;.

B

Artikel 13 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het opschrift komt te luiden:

Artikel 13. Directie Integrale Bedrijfsvoering IenM

2. In het eerste, tweede en achtste lid wordt “De Shared Services Organisatie” vervangen door: De directie Integrale Bedrijfsvoering IenM.

3. In het eerste, vierde en zevende lid wordt “de algemeen directeur Shared Services Organisatie” vervangen door: de algemeen directeur Integrale Bedrijfsvoering IenM.

C

In artikel 25, derde lid, wordt “de algemeen directeur Shared Services Organisatie” vervangen door: de algemeen directeur Integrale Bedrijfsvoering IenM.

D

Artikel 28, eerste lid, onderdeel c, aanhef, komt te luiden:

  • c. de algemeen directeur Integrale Bedrijfsvoering IenM:.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 februari 2015.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit binnen zes weken na de dag, waarop dit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu, ter attentie van de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, sector Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, Postbus 20906, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt; en

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

TOELICHTING

In dit besluit wordt het Organisatie- en Mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012 gewijzigd. Bij het Besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu van 17 december 2014 tot wijziging van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012 in verband met periodieke actualisatie voor 2015 ten gevolge van veranderingen in de organisatie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Stcrt. 2014, 37291) is de directie Concern Informatievoorziening (DCI) opgegaan in de Shared Services Organisatie (SSO).

Naar aanleiding daarvan is besloten de naam van de dienst SSO te wijzigen in directie Integrale Bedrijfsvoering IenM (IBI). Dit besluit verwerkt deze naamswijziging in het Organisatie- en Mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012, opdat de naam ‘Integrale Bedrijfsvoering IenM’ ook in het rechtsverkeer tussen die dienst en externe partijen kan worden gebruikt.

De terugwerkende kracht tot en met 1 februari 2015 is gekozen om de juridische situatie aan te passen aan de situatie die in de praktijk is ontstaan. De naam IBI wordt binnen het ministerie reeds sinds 1 februari 2015 gebruikt.

Naar boven