Besluit tot aanwijzing RDW toezichthouders ITS

Zoetermeer, 18 juni 2015

kenmerk JBZ 2015/12077/TB

De Algemeen directeur van de Dienst Wegverkeer,

Gelet op artikel 145g en 158, eerste lid, van de Wegenverkeerswet, artikel 5.1 van de ITS-regeling, artikel 2, onderdelen cc en dd van de Regeling taken Dienst Wegverkeer in samenhang met het besluit aanwijzing toezichthouder artikel 145g Wegenverkeerswet 1994;

Besluit:

Artikel 1

Als toezichthouders op de naleving van hetgeen is bepaald bij of krachtens artikel 145g van de Wegenverkeerswet 1994 zijn belast de ambtenaren van de Dienst Wegverkeer, Divisie Registratie & Informatie, afdeling Informatie en Rijbewijzen, unit Informatieverstrekking, die zijn belast met het toezicht gebruik gegevens kentekenregister, als bedoeld in artikel 45a, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en de Aanwijzing toezichthouders gebruik gegevens kentekenregister1.

Artikel 2

Deze aanwijzing treedt in werking met ingang van 1 juli 2015.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Aanwijzing RDW toezichthouders ITS

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden gepubliceerd.

De Algemeen directeur van de RDW, A. van Ravestein.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij de Algemeen directeur van de RDW, postbus 777, 2700 AT Zoetermeer. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat ten minste: Uw naam en adres, de datum van het bezwaarschrift, de omschrijving van dit besluit, de gronden van het bezwaar en een afschrift van dit besluit.

TOELICHTING:

Met dit besluit wordt uitvoering gegeven aan het besluit aanwijzing toezichthouder artikel 145g Wegenverkeerswet 1994 en worden de ambtenaren aangewezen die belast zijn met het toezicht op de naleving van eisen in de gedelegeerde verordeningen (EU) 885/2013 en 886/2013 (gedelegeerde ITS-verordeningen) te regelen. ITS staat voor Intelligente Transportsystemen.

De gedelegeerde ITS-verordeningen bevatten de specificaties die nodig zijn voor de toegankelijkheid tot en kwaliteit van wegverkeerinformatiediensten voor de gehele Unie, overeenkomstig de ITS-Richtlijn. De uitvoering van de gedelegeerde ITS-verordeningen is op grond van artikel 145g van de Wegenverkeerswet 1994 geregeld in de ITS-Regeling.


X Noot
1

Stcrt. nr. 234 van 2 december 2008

Naar boven