Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 12 juni 2015, nr. MinBuZa.2015-304928, tot wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 19 september 2014, MinBuza-2014.581200 tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (Derde openstelling Ghana WASH Window van het Fonds Duurzaam Water)

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Gelet op artikel 6 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken;1

Gelet op artikel 5.1 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006;2

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1 van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 19 september 2014, MinBuza-2014.581200 tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (Derde openstelling Ghana WASH Window van het Fonds Duurzaam Water)3 wordt ‘€ 20 miljoen’ vervangen door: € 29.600.000.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens deze, Chef de Poste van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, Accra, Ghana H. Docter

TOELICHTING

Op 19 september 2014 heeft de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een besluit genomen waarmee beleidsregels en een subsidieplafond voor de derde call van het Ghana WASH Window van het Fonds Duurzaam Water (hierna: GWW-FDW) zijn vastgesteld. In dit besluit is een subsidieplafond opgenomen van € 20 miljoen. Gedurende de termijn waarbinnen aanvragen konden worden ingediend zijn aanmerkelijk meer aanvragen kwalitatief goede aanvragen ingediend dan was verwacht. Daarom is besloten de voor deze derde call van het GWW-FDW beschikbare middelen te verruimen. Onderhavig besluit bevat daarom een ophoging van het subsidieplafond met € 9.600.000. Deze gelden worden benut voor de toekenning van subsidies aan daarvoor in aanmerking komende, reeds ingediende aanvragen. Het besluit strekt er niet toe een nieuwe aanvraagronde voor een subsidie in het kader van de derde call van het GWW-FDW open te stellen.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens deze, Chef de Poste van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, Accra, Ghana H. Docter

Naar boven