Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 26 maart 2014, kenmerk 349906-118685-WJZ, houdende wijziging van de Regeling beleidsinformatie jeugdzorg 2011 ter aanpassing aan de Wet basisregistratie personen

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 46, eerste lid, van de Wet op de jeugdzorg en de artikelen 21, 22 en 23 van het Besluit beleidsinformatie jeugdzorg 2011;

Besluiten:

ARTIKEL I

Bijlage I. Informatieprotocol beleidsinformatie jeugdzorg 2011 van de Regeling beleidsinformatie jeugdzorg 2011, wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel I.4.2.2.4 wordt ‘van inschrijving van de jeugdige, opgenomen in de gemeentelijke basis administratie.’ vervangen door: waar de jeugdige met een adres in de basisregistratie personen is ingeschreven.

B

In artikel I.4.2.3.2 wordt ‘van inschrijving van de jeugdige, opgenomen in de gemeentelijke basis administratie,’ vervangen door: waar de jeugdige met een adres in de basisregistratie personen is ingeschreven,.

C

In artikel I.4.2.4.1 wordt ‘GBA’ vervangen door: uit de basisregistratie personen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 6 januari 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M.J. van Rijn.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven.

TOELICHTING

Deze regeling strekt tot aanpassing van de Regeling beleidsinformatie jeugdzorg 2011 aan de Wet basisregistratie personen (Wbrp), de opvolger van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (Wet GBA).

Met de inwerkingtreding van de Wbrp zijn enkele begrippen die in de Wet GBA worden gehanteerd, veranderd.

De aanpassingen betreffen een vervanging van het begrip ‘gemeentelijke basisadministratie’ door ‘basisregistratie personen’. De aanpassingen in de regeling zijn enkel van terminologische aard en behoeven geen specifieke toelichting.

Voor een algemene toelichting op deze aanpassingen wordt verwezen naar de memorie van toelichting bij de Aanpassingswet basisregistratie personen (Tweede Kamer, vergaderjaar 2012–2013, 33 555, nr. 3) en de nota van toelichting bij het Aanpassingsbesluit basisregistratie personen (Staatsblad 2013, nr. 495).

Daar de aanpassingen in deze regeling direct voorvloeien uit de komst van de Wbpr, werkt deze regeling terug tot en met de datum van inwerkingtreding van de Wbpr (Staatsblad 2013, nr. 494).

Omdat deze regeling slechts technische aanpassingen bevat, brengt zij geen financiële gevolgen of administratieve lasten met zich mee.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M.J. van Rijn.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven.

Naar boven