Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 11 december 2014, nr. MinBuza.2014.702950, tot wijziging van het Instellingsbesluit NCP 2014

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken, de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 7 van het Instellingsbesluit NCP 20141 wordt vervangen door een nieuw artikel 7, luidende:

Artikel 7

Tenzij effectieve toepassing van de richtlijnen het meest gebaat is bij vertrouwelijkheid stelt het NCP, na behandeling van een melding, daarover een verklaring op en zendt die aan de minister en aan de betrokkenen en maakt deze bekend.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, E.M.J. Ploumen

TOELICHTING

Artikel 7 van het Instellingsbesluit NCP 2014 voorziet in een procedure voor de bekendmaking van eindverklaringen van het Nationaal Contact Punt voor de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen (NCP).

Voorheen gaf de minister zijn bevindingen over het proces van behandeling van een melding en kon de eindverklaring pas worden gepubliceerd wanneer de minister hierbij een reactie had gegeven. Door deze wijziging kan het NCP zelf zijn eindverklaring direct bekendmaken.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, E.M.J. Ploumen

Naar boven