Besluit van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 18 november 2014, nr. 585056, houdende toekenning van een vaste vergoeding per maand aan de voorzitter van de Adviescollege Verloftoetsing tbs (Vergoedingsbesluit voorzitter Adviescollege Verloftoetsing tbs)

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en artikel 4 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

Artikel 1

De voorzitter van het Adviescollege Verloftoetsing tbs ontvangt een vergoeding per maand op basis van een arbeidsduurfactor van 0,3 en het maximum van salarisschaal 17 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 november 2014.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Vergoedingsbesluit voorzitter Adviescollege Verloftoetsing tbs.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven

TOELICHTING

Het Adviescollege Verloftoetsing tbs (Avt) is bij besluit van 27 september 2007 formeel ingesteld (Stcrt. 2007, 189) om alle verlofaanvragen inzake ter beschikking gestelden (tbs) of andere personen verpleegden die in tbs-inrichtingen worden verpleegd, inhoudelijk te beoordelen en daarover gemotiveerd advies uit te brengen. Het is geconstateerd dat de werklast van de voorzitter van het Avt, die per 1 november 2014 is aangetreden, in relatie tot de te verrichten werkzaamheden moet worden bijgesteld. Daarom is de vergoeding van de voorzitter herberekend en dient deze opnieuw te worden vastgesteld.

De hoogte van de vergoeding is vastgesteld aan de hand van de thans bijgestelde arbeidsduurfactor van 0,3. De salarisschaal blijft verder gelijk aan de salarisschaal die is gehanteerd voor de vorige voorzitter (Stcrt. 2011, 4424) en behoeft geen verdere toelichting. Het betreft hier een vergoeding per maand, aangezien de werkzaamheden van de voorzitter zich niet uitsluitend beperken tot vergaderingen. Anders zou een vergoeding per vergadering volstaan.

Naast de vergoeding per maand heeft de voorzitter van de commissie op grond van artikel 2, tweede lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies in voorkomend geval recht op vergoeding van reis- en verblijfskosten overeenkomstig het Reisbesluit Binnenland en het Reisbesluit Buitenland.

Het besluit treedt met terugwerkende kracht per 1 november 2014 in gelijktijdig met het moment van aantreden van de nieuwe voorzitter.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven

Naar boven