Opsporingsvergunningen koolwaterstoffen F10, F11, F12 en F14-ondiep, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING ONTWERPBESLUIT

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 16 augustus 2013 heeft Wintershall Noordzee B.V., tezamen met GDF SUEZ E&P Nederland B.V., Taqa Offshore B.V. en Rosewood Exploration Ltd., aanvragen ingediend ingevolge artikel 6 van de Mijnbouwwet, voor het opsporen van koolwaterstoffen.

De vergunningaanvragen betreffen het opsporen van koolwaterstoffen in de blokken F10, F11, F12 en voor een deel van blok F14 (F14-ondiep), welke blokken zijn aangegeven op de kaart, die als bijlage 3 is gevoegd bij de Mijnbouwregeling (Staatscourant 2002, nr. 245).

Op 16 januari 2014 is door Total E&P Nederland B.V. een concurrerende aanvraag ingediend voor de aanvraag voor een opsporingsvergunning voor het blok F12.

De Minister van Economische Zaken is bevoegd te beslissen op deze aanvragen.

Deze besluiten doorlopen de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunningen voor de blokken F10, F11 en F14-ondiep te verlenen aan Wintershall Noordzee B.V., tezamen met GDF SUEZ E&P Nederland B.V., Taqa Offshore B.V. en Rosewood Exploration Ltd.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning voor het blok F12 te verlenen aan Total E&P Nederland B.V.

Op 26 september 2014 legt de Minister de volgende documenten (met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer) ter inzage:

  • de aanvragen voor opsporingsvergunning koolwaterstoffen voor de blokken F10, F11, F12 en F14-ondiep;

  • de ontwerpbesluiten;

  • de adviezen van Staatstoezicht op de Mijnen, TNO en de Mijnraad.

De stukken liggen met ingang van 26 september 2014 tot en met 7 november 2014 ter inzage in de centrale hal van het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren.

Tot en met 7 november 2014 kan eenieder schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit indienen bij:

Ministerie van Economische Zaken

Directie Energiemarkt

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

Degene die zienswijzen indient, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Desgevraagd wordt eenieder gedurende zes weken na de dag waarop de ontwerpbesluiten ter inzage zijn gelegd, in de gelegenheid gesteld tot een gedachtewisseling over de ontwerpbesluiten, waarbij de vergunningaanvragers, indien deze dit wensen, aanwezig zullen zijn. Daarbij kunnen gemotiveerde zienswijzen mondeling worden ingebracht.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer E.J. Hoppel, tel. 070 – 379 77 62.

Naar boven