Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 24 januari 2014, kenmerk 176755-114180-MC, houdende schrapping van enige voorschriften in de Regeling verslaggeving WTZi

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

ARTIKEL I

De Regeling verslaggeving WTZi wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 3 vervalt onderdeel i en wordt de puntkomma na onderdeel g gewijzigd in een punt.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en wordt voor het eerst toegepast over het verslagjaar 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

TOELICHTING

Met deze wijziging wordt de Regeling verslaglegging WTZi op twee punten gewijzigd.

Vervallen onderdeel i artikel 3

In de eerste plaats vervalt onderdeel i van artikel 3. Het controleprotocol waar dit onderdeel naar verwijst is exact gelijk aan de bepalingen in Titel 9 Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek en biedt daarom geen meerwaarde ten opzichte van deze bepalingen. De toegevoegde waarde bestond uit het feit dat er, daar waar nodig, extra uitleg werd gegeven over bepaalde aspecten van de jaarrekening. Met het vervallen van de verplichting tot het opstellen van een jaarverslag (Strct. 2012, 26405) is eveneens een groot gedeelte van het controleprotocol geschrapt. Hiermee is ook de noodzaak om een toelichting op de jaarrekening te geven overbodig geworden. Het huidige onderdeel i is daarmee een administratieve last geworden aangezien accountants dit controleprotocol dienen door te nemen bij het opstellen van de jaarrekening. In het kader van de vermindering van de administratieve lasten kan onderdeel i daarom vervallen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven