Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 27 augustus 2014, houdende wijziging Regeling subsidies AWBZ in verband met een wetgevingstechnische correctie

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3.1.7 van de Invoerings- en aanpassingswet Zorgverzekeringswet;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 2.5.6a, vijfde lid, komt te luiden:

  • 5. Toevoeging aan de voorziening bedoeld in het eerste lid, onderdeel e, is slechts mogelijk voor zover deze voorziening, inclusief de toevoeging, niet meer bedraagt dan 10% van de subsidie die is verleend voor collectieve en individuele cliëntondersteuning.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2013.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M.J. van Rijn

TOELICHTING

De onderhavige regeling behelst een wetgevingstechnische correctie. In artikel II van het besluit tot de wijziging van de Regeling subsidies AWBZ van 12 december 2013 (Stcrt. 2013, 35805) werd voor de terugwerkende kracht verwezen naar artikel I, onderdeel J, derde lid, van dat besluit. Artikel I, onderdeel J, had echter geen derde lid. Van terugwerkende kracht is derhalve geen sprake geweest.

Verwezen had moeten worden naar het tweede lid van artikel I, onderdeel J. Met dat artikellid werd artikel 2.5.6a, vijfde lid, van de Regeling subsidies AWBZ aangepast. Het was de bedoeling dat die wijziging terug zou werken tot en met 1 januari 2013. Dat stond ook in de toelichting op het besluit van 12 december 2013. Als gevolg van de onderhavige regeling wordt aan de wijziging van artikel 2.5.6a, vijfde lid, van de Regeling subsidies AWBZ alsnog terugwerkende kracht verleend tot en met 1 januari 2013.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M.J. van Rijn

Naar boven