Regeling van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 15 augustus 2014, nr. 546038, houdende wijziging van de vergoedingen voor bewindvoerders genoemd in het Besluit salaris bewindvoerder schuldsanering

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie;

Gelet op artikel 9 van het Besluit vergoeding bewindvoerder schuldsanering en artikel 2, vierde lid van het Besluit salaris bewindvoerder schuldsanering;

Besluit:

ARTIKEL I

De in het Besluit salaris bewindvoerder schuldsanering genoemde bedragen worden als volgt gewijzigd:

A

In artikel 2, tweede lid, wordt ‘€ 42’ vervangen door: € 42,50.

B

In artikel 2, derde lid, wordt ‘€ 50,50’ vervangen door: € 51,00.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag volgend op de bekendmaking daarvan en werkt terug tot en met 1 juli 2014.

ARTIKEL III

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling wijziging salaris bewindvoerder schuldsanering 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 28 juli 2014

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven

TOELICHTING

Het Besluit vergoeding bewindvoerder schuldsanering is op 1 oktober 2013 in werking getreden (Stb. 2013, 308). Schuldsaneringsregelingen, waarvan de toepassing is aangevangen en niet is beëindigd voor de inwerkingtreding van dat besluit, worden ingevolge artikel 9 van dat besluit afgehandeld overeenkomstig het ‘oude’ Besluit salaris bewindvoerder schuldsanering, zoals dat luidde voor de inwerkingtreding van het Besluit vergoeding bewindvoerder schuldsanering.

In de onderhavige regeling wordt uitvoering gegeven aan het vierde lid van artikel 2 van het oude Besluit salaris bewindvoerder schuldsanering. Dit houdt een aanpassing in van het salaris van bewindvoerders.

Volgens artikel 2, vierde lid, van het voormalige besluit wordt het door de rechtbank vast te stellen salaris van de bewindvoerder jaarlijks aangepast overeenkomstig de norm die onze Minister heeft vastgesteld voor de financiële ruimte voor arbeidsvoorwaardenontwikkeling aan niet VWS- gebonden gepremieerde en gesubsidieerde sectoren. Voor 2014 is dat percentage vastgesteld op 0,465%. Het salaris wordt volgens artikel 2, vijfde lid, afgerond op het naastliggende veelvoud van € 0,50. Gelet daarop wordt het salaris als bedoeld in artikel 2, € 42,50 (lid 2) respectievelijk € 51,00 (lid 3).

De overeenkomstig dit besluit vastgestelde bedragen worden verhoogd met de verschuldigde omzetbelasting.

Naar boven