Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 1 juli 2014, nr. WJZ / 14105816, tot aanwijzing van een ambtenaar op grond van de artikelen 8.15 en 8.31 Wet dieren (Besluit aanwijzing ambtenaar Wet dieren)

De Staatssecretaris van Economische Zaken;

Gelet op de artikelen 8.15 en 8.31 van de Wet dieren;

Besluit:

Artikel 1

Als ambtenaar, bedoeld in de artikelen 8.15, tweede lid, onderdeel b, en 8.31, negende lid, van de Wet dieren wordt aangewezen de Chief Veterinary Officer van het Ministerie van Economische Zaken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2014.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing ambtenaar Wet dieren.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 1 juli 2014

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma

TOELICHTING

De Chief Veterinary Officer, werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken, was aangewezen als ambtenaar als bedoeld in de artikelen 16 en 19 van de Wet op de uitoefening van de diergeneeskunde 1990. Per 1 juli 2014 is deze wet vervallen en daarmee ook de grondslag van het Besluit aanwijzing ambtenaar Wet op de uitoefening van de diergeneeskunde (Stcrt. 2014, 10650). Het onderhavige besluit regelt nu opnieuw de aanwijzing van de Chief Veterinary Officer.

Hetgeen voorheen in de artikelen 16, vijfde lid, en 29, eerste lid, van de Wet op de uitoefening van de diergeneeskunde 1990 werd geregeld wordt nu in de artikelen 8.15, tweede lid, onderdeel b, en 8.31, negende lid, van de Wet dieren geregeld. Artikel 8.15, tweede lid, onderdeel b, van de Wet dieren betreft de aanwijzing van de zogenaamde klachtambtenaar in het veterinaire tuchtrecht. Deze ambtenaar is, naast degene die rechtstreeks is zijn belang is getroffen, bevoegd om bij het veterinair tuchtcollege een klacht aanhangig te maken. Artikel 8.31, negende lid, van de Wet dieren betreft de bevoegdheid om een uitnodiging tot betaling te sturen aan degene die tot het betalen van een tuchtrechtelijke boete is veroordeeld.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma

Naar boven