Besluit van de Minister van Economische Zaken van 6 mei 2014, nr. WJZ/14012058, tot aanwijzing van een ambtenaar op grond van de artikelen 16 en 29 Wet op de uitoefening diergeneeskunde 1990 (Besluit aanwijzing ambtenaar Wet op de uitoefening diergeneeskunde)

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op de artikelen 16 en 29 Wet op de uitoefening diergeneeskunde 1990;

Besluit:

Artikel 1

Als ambtenaar bedoeld in de artikelen 16, vijfde lid, en 29, eerste lid, van de Wet op de uitoefening diergeneeskunde 1990 wordt aangewezen de Chief Veterinairy Officer van het Ministerie van Economische Zaken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2014.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing ambtenaar Wet op de uitoefening diergeneeskunde.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 6 mei 2014

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

TOELICHTING

De Chief Veterinairy Officer, werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken, is aangewezen als de ambtenaar bedoeld in de artikelen 16, vijfde lid, en 29, eerste lid van de Wet op de uitoefening van de diergeneeskunde 1990. Artikel 29, eerste lid van die wet betreft de aanwijzing van de zogenaamde klachtambtenaar in het veterinaire tuchtrecht. Deze ambtenaar is, naast degene die rechtstreeks in zijn belang is getroffen, bevoegd om bij het veterinair tuchtcollege een klacht aanhangig te maken. Artikel 16, vijfde lid van die wet betreft de bevoegdheid om een uitnodiging tot betaling te sturen aan degene die tot het betalen van een tuchtrechtelijke boete is veroordeeld.

Dit betreft een technische wijziging. De aanwijzing van de Chief Veterinairy Officer is thans geregeld in de Regeling vaststelling vergoedingen leden veterinaire tuchtcolleges, en aanwijzing ambtenaren artikelen 16 en 29 WUD 1990. Er is besloten om die regeling te wijzigen en de aanwijzing van de Chief Veterinairy Officer niet meer in een regeling op te nemen maar in een ministerieel besluit.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven