Logo Utrecht
Ontwerp 2de partiële herzieningen Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie 2013-2028 en Ruimtelijke Verordening 2013, Utrecht

Gedeputeerde Staten van Utrecht maken bekend dat per 9 juli de door hun vastgestelde Ontwerp tweede partiële herziening Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie 2013-2028 (2phPRS) en de Ontwerp tweede partiële herziening Provinciale Ruimtelijke Verordening 2013 (2phPRV) voor een ieder ter inzage ligt. De provincie wil weten wat u van deze documenten vindt. Daarom liggen deze 6 weken ter inzage zodat iedereen daarop kan reageren. Na afloop van deze periode zullen Provinciale Staten de definitieve versies vaststellen.

Ontwerp tweede partiële herziening Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie 2013-2028 (2phPRS)

De in februari 2013 vastgestelde PRS gaat over het ruimtelijk beleid van de provincie Utrecht. Met het ruimtelijk beleid zorgt de provincie er voor dat het aantrekkelijk blijft om hier te wonen, te werken en te recreëren. De PRS gaat over de hele provincie. De PRS is alleen bindend voor de provincie zelf. In de tweede partiële herziening zijn aanpassingen opgenomen voor duurzame energie. De aanpassingen betreffen het schrappen van de windenergielocatie te Lage Weide (gemeente Utrecht) als specifiek benoemd zoekgebied.

Ontwerp tweede partiële herziening Provinciale Ruimtelijke Verordening 2013 (2phPRV)

De in februari 2013 vastgestelde PRV bevat regels voor gemeenten. De gemeenten moeten deze regels in acht nemen bij het maken van ruimtelijke plannen. De regels zijn nodig om het provinciale ruimtelijke beleid te kunnen realiseren. De nieuwe regels gelden voor nieuwe ruimtelijke plannen van de gemeenten. In deze tweede partiële herziening zijn aanpassingen opgenomen voor duurzame energie. De aanpassingen betreffen het schrappen van de windenergielocatie Lage Weide (gemeente Utrecht) als specifiek benoemd zoekgebied. Via de eerste partiële herziening (maart 2014) is een artikel toegevoegd om meer ruimte te bieden voor de productie van duurzame energie (artikel 2.9a). De aanpassingen in deze tweede partiële herziening zijn nodig om dit beleid juridisch te borgen in de regels.

Terinzagelegging

De documenten liggen vanaf woensdag 9 juli tot en met dinsdag 19 augustus 2014 ter inzage.

De herzieningen zijn digitaal te vinden op ruimtelijkeplannen.provincie-utrecht.nl en op de landelijke site ruimtelijkeplannen.nl. Op de landelijke site zijn de ontwerp-herzieningen te vinden met de volgende IMRO-codes: NL.IMRO.9926.SV1411PRSph-OW01 en NL.IMRO.9926.PV1411PRVph-OW01.

Een papieren versie ligt tijdens kantooruren ter inzage in het Provinciehuis, Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht. De plannen liggen ook in alle gemeentehuizen in de provincie Utrecht ter inzage.

Zienswijzen en opmerkingen

Van 9 juli tot en met 19 augustus 2014 kan iedereen zienswijzen over de Ontwerp 2phPRS indienen en opmerkingen maken over de Ontwerp 2phPRV. Dit kan op verschillende manieren:

  • 1. Bij voorkeur schriftelijk: brief richten aan Provinciale Staten van Utrecht, t.a.v. de heer H. Schoen, postbus 80300, 3508 TH Utrecht of mailen aan statengriffie@provincie-utrecht.nl onder vermelding van “ontwerp tweede partiele herziening PRS / PRV”. Vergeet niet daarbij uw naam en adresgegevens te vermelden.

  • 2. Voor degenen die niet digitaal of schriftelijk reageren, bestaat de mogelijkheid om dit mondeling te doen. Dit kan door binnen de termijn van de terinzageligging tijdens kantooruren telefonisch contact op te nemen met de heer H. Schoen van de Statengriffie, telefoonnummer: (030) 258 23 60.

Vervolg

Alle ontvangen zienswijzen en opmerkingen worden met een eerste reactie van de provincie (van Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie) opgenomen in een concept Nota van Beantwoording. Vervolgens gaan Provinciale Staten de 2phPRS en 2phPRV samen met de Nota van Beantwoording definitief vaststellen.

Heeft u nog vragen?

Met vragen kunt u tijdens kantooruren terecht bij de afdeling Fysieke Leefomgeving, tel. (030) 2583397 en 2583535

Naar boven