Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan KPN Campus Fockema Andrealaan, Rubenslaan e.o. met bijbehorend ontwerpbesluit hogere waarden (Wet geluidhinder), Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet Geluidhinder jo. afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 27 juni 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘KPN Campus Fockema Andrealaan, Rubenslaan e.o.’ als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0344.BPKPNFOKKEMAANDREA-ON01.dgn;

  • het ontwerpbesluit (HW1095) tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge artikel 83 Wet geluidhinder.

Bestemmingsplangebied en doelstelling

Het plangebied betreft het perceel met het KPN-gebouw aan de Fockema Andrealaan 15 en ligt op de hoek van de Fockema Andrealaan en de Burgemeester ter Pelkwijklaan. Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van circa 800 studenten- en starterswoningen in een campusachtige setting met ruimte voor voorzieningen in de plinten van de gebouwen. Een deel van de bestaande gebouwen zal worden hergebruikt en een deel van het terrein krijgt een inrichting als openbare ruimte.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen ten behoeve van de vestiging van geluidgevoelige functies hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk VI Wet geluidhinder vanwege wegverkeerslawaai.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, bijlagen, regels en een verbeelding en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen met ingang van 27 juni 2014 gedurende zes weken, dus tot en met 7 augustus 2014 ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale ontwerpbestemmingsplan via deze landelijk website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies.

Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde in te zien op de website van de gemeente (www.utrecht.nl/bestemmingsplannen).

De stukken liggen ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

t.a.v. de heer K. Ulrich

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: 'Ontwerpbestemmingsplan ‘KPN Campus'.

Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of op het ontwerpbesluit hogere waarden.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (030 – 286 0281) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt een zienswijze niet via email of digitaal indienen.

Naar boven