Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 5 juni 2014, kenmerk 349919-118691-WJZ, houdende wijziging van diverse regelingen ter aanpassing aan de Wet basisregistratie personen

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 44 van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en artikel 87, en zesde lid, en artikel 118a, vierde lid, van de Zorgverzekeringswet;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling subsidies AWBZ wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1.1.1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onder o, wordt ‘artikel 1 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens’ vervangen door: artikel 1.1 van de Wet basisregistratie personen.

2. Onder u, onderdeel b, wordt ‘artikel 1 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens’ vervangen door: artikel 1.1 van de Wet basisregistratie personen.

B

In artikel 2.6.4, eerste lid, onder j, wordt ‘gemeentelijke basisadministratie’ vervangen door: basisregistratie personen.

C

Artikel 2.6.9 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onder c, onderdeel 3, vervalt de zinsnede: ‘of, bij het ontbreken daarvan, het sociaal-fiscaal nummer’.

2. In het eerste lid, onder f, vervalt de zinsnede: ‘of, bij het ontbreken daarvan, het sociaal-fiscaal nummer’.

D

In artikel 2.6.12, tweede lid, onder d, wordt ‘gemeentelijke basisadministratie’ vervangen door: basisregistratie personen.

ARTIKEL II

De Regeling Zorgverzekering wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 7.2, eerste lid, onder b, vervalt de zinsnede: ‘of, bij het ontbreken daarvan, sociaal-fiscaal nummer’.

B

In artikel 7.4a, onder a, vervalt de zinsnede ‘of, bij het ontbreken daarvan, het sociaal-fiscaal nummer’ en wordt de komma vervangen door een puntkomma.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 6 januari 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

TOELICHTING

Deze regeling strekt tot aanpassing van ministeriële regelingen op het terrein van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Wet basisregistratie personen (Wbrp), de opvolger van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (Wet GBA).

Met de inwerkingtreding van de Wbrp zijn enkele begrippen, die in de Wet GBA worden gehanteerd, veranderd.

De aanpassingen betreffen ten eerste een vervanging van begrippen als ‘gemeentelijke basisadministratie’ en ‘gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens’ door ‘basisregistratie personen’. Ten tweede betreft het technische aanpassingen in verband met het vervallen van het sociaal-fiscaalnummer, zoals geregeld in de Aanpassingswet basisregistratie personen. De aanpassingen in de regeling zijn enkel van terminologische aard en behoeven geen specifieke toelichting.

Voor een algemene toelichting op deze aanpassingen wordt verwezen naar de memorie van toelichting bij de Aanpassingswet basisregistratie personen (Tweede Kamer, vergaderjaar 2012–2013, 33 555, nr. 3) en de nota van toelichting bij het Aanpassingsbesluit basisregistratie personen (Staatsblad 2013, nr. 495).

Daar de aanpassingen in deze regeling direct voorvloeien uit de komst van de Wbpr, werkt deze regeling terug tot en met de datum van inwerkingtreding van de Wbpr (Staatsblad 2013, nr. 494).

Omdat deze regeling slechts technische aanpassingen bevat, brengt zij geen financiële gevolgen of administratieve lasten met zich mee.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven