Regeling van de algemene directeur van de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Veiligheid en Justitie van 12 december 2013, nr. Alg/5267, houdende verlening van ondermandaat en het doorgeven van volmacht en machtiging aan onder de algemeen directeur ressorterende ambtenaren (Mandaatregeling Justid 2013)

De algemene directeur van de Justitiële Informatiedienst,

Gelet op artikel 3 van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011, artikel 4, eerste lid, onderdeel b, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement en artikel 22, vierde lid, van de Comptabiliteitswet 2001;

Besluit:

Artikel 1

Van het ingevolge artikel 1 van de Mandaatregeling DGRR Ministerie van Veiligheid en Justitie 2013 aan de algemene directeur Justitiële Informatiedienst verleende ondermandaat wordt ten aanzien van de aangelegenheden die hun dienstonderdeel betreffen ondermandaat verleend aan:

  • a. de directeur Strategie en Middelen;

  • b. de directeur Operatie;

  • c. de directeur Technologie.

Artikel 2

Als hoofd van dienst in de zin van artikel 4, eerste lid, onderdeel b, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement ten aanzien van de onder hen ressorterende ambtenaren, worden aangewezen de ambtenaren, genoemd in kolom 1 van bijlage 1 bij deze regeling.

Artikel 3

Als bevoegd om te beschikken over bedragen voor het aangaan van verplichtingen en voor het verrichten van uitgaven, worden aangewezen de ambtenaren, genoemd in kolom 1 van bijlage 2 bij deze regeling voor zover het betreft de bedragen, genoemd in kolom 2 van die bijlage.

Artikel 4

Aan de algemene directeur blijft voorbehouden de bevoegdheid tot inhuur van interim-management, organisatie- en formatieadvies, communicatieadvies en beleidsadvies.

Artikel 5

De Mandaatregeling CIOT, PIDS en afdelingshoofd Justitiële Documentatie JustID Veiligheid en Justitie wordt ingetrokken.

Artikel 6

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Bijlage 1 en 2 bij dit besluit ligt bij de Justitiële Informatiedienst ter inzage.

Artikel 7

Deze regeling wordt aangehaald als: Mandaatregeling Justid 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De algemene directeur van de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, J.J. Wiltvank.

TOELICHTING

De wijziging van de mandaatstructuur binnen het Ministerie van Veiligheid en Justitie vraagt om het verlenen van mandaat door de directeur van de Justitiële Informatiedienst.

Ingevolge artikel 7 van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 heeft deze regeling ook betrekking op de doorgifte van de bevoegdheid om privaatrechtelijke rechtshandelingen en andere handelingen te verrichten (volmacht en machtiging).

Voor wat betreft de aanwijzing en mandaatverlening ten aanzien van het F-mandaat en P-mandaat wordt verwezen naar de toelichting bij de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 (Stcrt. 2011 nr. 22850).

De algemene directeur van de Justitiële Informatiedienst kan nadere instructies geven waaraan een gemandateerde zich moet houden in de uitoefening van bevoegdheden.

De algemene directeur van de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, J.J. Wiltvank.

Naar boven