Wijziging van de Regeling loonbelasting- en premietabellen 1990

30 december 2013

Nr. DB2013/579M

Directoraat-Generaal voor Fiscale Zaken/Directie Directe Belastingen

De Staatssecretaris van Financiën,

Gelet op de artikelen 25, 26, 27b en 32a van de Wet op de loonbelasting 1964 en de artikelen 7 en 12 van het Uitvoeringsbesluit loonbelasting 1965;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling loonbelasting- en premietabellen 1990 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 2, onderdeel i, wordt ‘of de Wet investeren in jongeren, zoals deze luidde op de dag voor inwerkingtreding van artikel II van de Wet van 22 december 2011 tot wijziging van de Wet werk en bijstand en samenvoeging van die wet met de Wet investeren in jongeren gericht op bevordering van deelname aan de arbeidsmarkt en vergroting van de eigen verantwoordelijkheid van uitkeringsgerechtigden (Stb. 650) opgenomen in bijlage I’ vervangen door: opgenomen in bijlage I.

B

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het derde lid wordt ‘of de Wet investeren in jongeren, zoals deze luidde op de dag voor inwerkingtreding van artikel II van de Wet van 22 december 2011 tot wijziging van de Wet werk en bijstand en samenvoeging van die wet met de Wet investeren in jongeren gericht op bevordering van deelname aan de arbeidsmarkt en vergroting van de eigen verantwoordelijkheid van uitkeringsgerechtigden (Stb. 650), is genoten’ vervangen door: is genoten.

2. In het vierde lid wordt ‘74,37%’ vervangen door ‘62,13%’ en wordt ‘32,89%’ vervangen door: 24,07%.

3. In het vijfde lid wordt ‘58,73%’ vervangen door ‘56,86%’ en wordt ‘23,61%’ vervangen door: 22,47%.

C

De in de bijlagen A tot en met K opgenomen tabellen worden vervangen door de in de bijlagen I tot en met XI van deze regeling opgenomen tabellen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst met uitzondering van de bijlagen die ter inzage worden gelegd bij de directie Directe Belastingen van het Ministerie van Financiën.

De Staatssecretaris van Financiën, F.H.H. Weekers.

TOELICHTING

Deze regeling strekt er in de eerste plaats toe de nieuwe loonbelasting- en premietabellen vast te stellen die gelden met ingang van 1 januari 2014 (artikel I, onderdeel C).

Verder worden in deze regeling de percentages aangepast die moeten worden gehanteerd bij de definitieve berekening van de over bijstandsuitkeringen verschuldigde loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (artikel I, onderdeel B, onder 2 en 3).

Tevens wordt de tekst in overeenstemming gebracht met het zijn opgegaan van de Wet investeren in jongeren in de Wet werk en bijstand per 1 januari 2012. Aangezien inmiddels geen nabetalingen op grond van de hiervoor genoemde vervallen wet meer te verwachten zijn, kunnen de verwijzingen naar die wet komen te vervallen. (artikel I, onderdeel A en onderdeel B, onder 1).

De Staatssecretaris van Financiën, F.H.H. Weekers.

Naar boven