Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 18 oktober 2013, nr. DGNR-PDJNG/13169646, tot intrekking van de Regeling subsidies particuliere terreinbeherende natuurbeschermingsorganisaties

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

Gelet op artikelen 2 en 4 van de Kaderwet LNV Subsidies;

Besluit:

Artikel 1

De Regeling subsidies particuliere terreinbeherende natuurbeschermingsorganisaties wordt ingetrokken.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 18 oktober 2013

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma.

TOELICHTING

Met de onderhavige regeling wordt de Regeling subsidies particuliere terreinbeherende natuurbeschermingsorganisaties (hierna: PNB-regeling) ingetrokken. De PNB-Regeling voorziet in de subsidiëring van de verwerving van grond en de vergoeding van de kosten voor beëindiging van pachtovereenkomsten ten behoeve van de realisatie van de rijksprojecten Grensmaas, Zandmaas Pakket I en de Nadere Uitwerking voor het Rivierengebied (NURG).

Samen met provincies is een nieuw modelsubsidiekader grondaankopen EHS opgesteld (zie bijlage bij Kamerstukken II 2012–2013, 30 825, nr. 181). De Europese Commissie heeft dit subsidiekader op 13 juli 2011 beoordeeld als staatssteun en goedgekeurd (C(2011) 4945). Toepassing van de PNB-regeling in haar huidige vorm is daarmee niet meer gewenst. De PNB-regeling wordt daarom met onderhavige regeling ingetrokken. Het grootste deel van de rijksverplichtingen op grond van voorgaande projecten is reeds afgerond en het resterende deel zal op een zorgvuldige wijze worden afgewikkeld binnen de toepasselijke juridische kaders.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma.

Naar boven