Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 27 september 2013, nr. DJZ/BR-0558/2013, tot wijziging van het Instellingsbesluit NCP 2011

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Handelende in overeenstemming met de Ministers van Economische Zaken, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Infrastructuur en Milieu;

Gelet op artikel 2 van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Instellingsbesluit NCP 20111 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onder a, wordt ‘de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie’ vervangen door: de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

B

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het vierde en zesde lid, wordt de zinsnede ‘van Buitenlandse Zaken’ telkens vervangen door: van Economische Zaken.

2. Het zevende lid komt te luiden:

  • 7. Aan de voorzitter van het NCP wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, ter hoogte van 21,65% van het maximumbedrag van salarisschaal 15 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984. Aan de leden van het NCP wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, ter hoogte van 17,05% het maximumbedrag van salarisschaal 15 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984.

C

In artikel 4, tweede lid, wordt de zinsnede ‘van Buitenlandse Zaken’ telkens vervangen door: van Economische Zaken.

D

In artikel 6, derde lid, wordt ‘van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie’ vervangen door: van Buitenlandse Zaken.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens deze: de secretaris-generaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, R. Jones-Bos.

TOELICHTING

In verband met een heroverweging van de vergoedingen voor de commissieleden, zijn de vergoedingen gewijzigd in een vaste vergoeding per maand.

De overige wijzigingen zijn het gevolg van de departementale herindeling bij de jongste kabinetsformatie. Het Directoraat-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen is van voorheen het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie overgegaan naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens deze: de secretaris-generaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, R. Jones-Bos.

Naar boven