Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 28 augustus 2013 met nr. DGNR-PDJNG/13118044, houdende wijziging van de Regeling inrichting landelijk gebied (verlenging benoeming leden van het Comité van Toezicht ILG)

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling inrichting landelijk gebied wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 28e van de Regeling inrichting landelijk gebied komt te luiden:

Artikel 28e

  • 1. Als leden van het comité worden benoemd voor de periode van 1 september 2013 tot en met 31 december 2013:

    • de heer W. Veldman RA, tevens voorzitter;

    • mevrouw G.A.M. van Moergestel-Oomes, tevens secretaris;

    • de heer W.K. van den Arend;

    • de heer ing. H.J. Mulder;

    • de heer W.G.J. Wijntjes RA.

  • 2. Behalve de heer W.G.J. Wijntjes RA worden de leden van het comité op persoonlijke titel benoemd.

B

Artikel 28g wordt als volgt gewijzigd:

1. In het tweede lid wordt ‘op de in artikel 28e, tweede lid, genoemde leden.’ vervangen door: op het in artikel 28e, tweede lid, genoemde lid.

2. Het derde lid komt te luiden:

  • 3. Voor het lid W. Veldman RA wordt de salarisschaal vastgesteld op schaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit burgerlijke rijksambtenaren 1984 en de arbeidsduurfactor op 0,692 (circa 105,5 uur per maand).

3. Na het derde lid worden de volgende leden toegevoegd:

  • 4. Voor het lid G.A.M. van Moergestel-Oomes wordt de salarisschaal vastgesteld op schaal 16 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit burgerlijke rijksambtenaren 1984 en de arbeidsduurfactor op 0,910 (circa 138,7 uur per maand).

  • 5. Voor het lid W.K. van den Arend wordt de salarisschaal vastgesteld op schaal 13 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit burgerlijke rijksambtenaren 1984 en de arbeidsduurfactor op 0,455 (circa 69,3 uur per maand).

  • 6. Voor het lid ing. H.J. Mulder wordt de salarisschaal vastgesteld op schaal 16 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit burgerlijke rijksambtenaren 1984 en de arbeidsduurfactor op 0,455 (circa 69,3 uur per maand).

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 28 augustus 2013

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma.

TOELICHTING

Het onderhavige besluit verlengt de benoeming van de leden van het Comité van Toezicht ILG met vier maanden, namelijk van 1 september tot en met 31 december 2013 en voorziet in de benoeming van één nieuw lid voor diezelfde periode.

Bij besluit van 19 november 2009 is het Comité van Toezicht ILG ingesteld (Stcr. 2009, 18039) om de voortgang te beoordelen die provincies boekten bij de realisatie van de prestaties, zoals die in de tussen Rijk en provincies gesloten ILG-bestuursovereenkomsten waren opgenomen voor de periode 2007-2013. Als gevolg van de in het regeerakkoord van Rutte I afgesproken decentralisatie van het ILG, is de ILG-periode 2007-2013 halverwege beëindigd. In het Bestuursakkoord natuur hebben het Rijk en de provincies afspraken gemaakt over de afwikkeling van deze tussentijdse beëindiging, die per provincie nader is uitgewerkt in de ILG-afrondingsovereenkomsten. Eén van de afspraken was dat het Comité van Toezicht ILG de prestaties van 1 januari 2007 tot 1 januari 2010 beoordeelt. Het comité is voortvarend te werk gegaan met de verslaglegging per provincie, maar zal de geplande einddatum van 31 augustus 2013 niet halen. Vanwege het belang dat het comité zijn opdracht zorgvuldig kan afronden wordt de benoemingstermijn van de leden met dit besluit eenmalig met vier maanden verlengd en wordt één lid, tevens secretaris, aan het comité toegevoegd.

De leden, die geen bezoldiging als ambtenaar ontvangen, krijgen hun vergoeding op basis van het vergoedingenbesluit. Voor de voorzitter zal dit bedrag gebaseerd zijn op schaal 18 BBRA, voor de overige leden geldt schaal 16 BBRA danwel schaal 13 BBRA.

Aangezien sprake is van een benoemingsbesluit is het beleid inzake de vaste verandermomenten niet van toepassing.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma.

Naar boven