Logo Bloemendaal
Bestemmingsplan Overveen 2013 vastgesteld, Bloemendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Bloemendaal op 27 juni 2013 het bestemmingsplan “Overveen 2013” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan maakt deel uit van de reguliere herziening van alle bestemmingsplannen in Bloemendaal. Het plan omvat de bebouwde kom van de dorpskern Overveen, evenals de landschappelijke zone tussen Kleverlaan, Domplvloedslaan en landgoed Lindenheuvel. Het bestemmingsplan heeft hoofdzakelijk een conserverend karakter. Het Marinehospitaalterrein maakt geen deel uit het van het plangebied. In het plan zijn moderne planologische regelingen opgenomen, evenals een aantal ondergeschikte wijzigingen ten opzichte van de verouderde bestemmingsplannen die worden vervangen door het nieuwe bestemmingsplan.

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn 15 zienswijzen ingediend. De beantwoording van deze zienswijzen is in de nota zienswijzen verwerkt. De gemeenteraad heeft op 27 juni 2013 ook de nota zienswijzen vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • de naam van het bestemmingsplan is gewijzigd van ‘Overveen 2012’ in ‘Overveen 2013’;

  • de uitwerkingsplicht voor Tennispark Wimbledon is integraal overgenomen uit bestemmingsplan ‘Wimbledon’ uit 1982;

  • voor bestaande vergunde hekwerken hoger dan de maximale hoogte van de planregels gaat de bestaande hoogte gelden als maximale maat;

  • voor bestaande vergunde bijgebouwen met een groter gezamenlijk oppervlak dan op de verbeelding aangegeven, gaat het gezamenlijk vergunde oppervlak gelden als maximale maat;

  • de toelichting is aangepast met betrekking tot passages over Oldenhove, het Kennemer Lyceum, Tennispark Wimbledon en de lijst met vigerende bestemmingsplannen;

  • het verbinden van hoogtematen aan de Julianaschool en andere percelen waar in het ontwerp abusievelijk nog geen hoogtemaat was aangegeven;

  • verbeteringen in de aanduiding van woningtypologie op de verbeelding;

  • aanpassingen als gevolg van het (gedeeltelijk) honoreren van zienswijzen.

Ter visie legging bestemmingsplan

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de nota zienswijzen liggen van 12 juli t/m 22 augustus 2013 ter visie. Via www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u bovengenoemde stukken raadplegen.

Wilt u het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de nota zienswijzen liever op papier inzien? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 tot 12.30 uur terecht op de volgende locaties:

  • Op de locatie Brouwerskolk aan de Brouwerskolkweg 2 te Overveen.

  • Op de locatie Gemeentehuis aan de Bloemendaalseweg 158 te Overveen.

Beroep instellen

Tussen 12 juli en 22 augustus 2013 kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen tegen het bestemmingsplan Overveen 2013:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend.

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen op het ontwerp bestemmingsplan.

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie over het instellen van beroep kunt u vinden op www.raadvanstate.nl.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na de hierboven genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek tot voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. Wanneer er een voorlopige voorziening wordt toegekend, treedt het betreffende onderdeel van het bestemmingsplan niet in werking, voordat er op het beroep is beslist.

Naar boven