Overdracht winningsvergunning voor koolwaterstoffen; uittreding Grove Energy Ltd, toetreding Van Dyke Energy Company

Procesverloop:

  • Grove Energy Ltd (hierna: Grove) is houder van de bij beschikking van de Minister van Economische Zaken van 20 oktober 2006, met kenmerk: ET/EM/ 6085689 (Stcrt. 2006, nr. 214), verleende winningsvergunning voor een deel van blok P8 (P8a) van het continentaal plat, welk blok is aangegeven op de als bijlage 3 bij de Mijnbouwregeling gevoegde kaart;

  • de vergunninghouder heeft bij brief van 14 december 2012, ontvangen op 21 december 2012, gevraagd om toestemming – op grond van artikel 20, eerste lid, van de Mijnbouwwet (hierna: Mbw) – tot overdracht van de winningsvergunning P8a aan Van Dyke Energy Company (hierna: Van Dyke).

  • Staatstoezicht op de Mijnen heeft op verzoek van de Minister van Economische Zaken op 14 mei 2013 advies uitgebracht (kenmerk: 13085710).

Overwegingen:

  • de aanvraag wordt als volgt begrepen dat de huidige vergunninghouder vraagt om toestemming tot overdracht van de winningsvergunning P8a, zodanig dat Van Dyke vergunninghouder wordt van de winningsvergunning P8a;

  • de technische of financiële mogelijkheden van de beoogde vergunninghouder geven geen aanleiding tot het weigeren van de toestemming tot overdracht van de winningsvergunning aan de beoogde vergunninghouder. Hiermee is voldaan aan artikel 20, eerste lid, van de Mijnbouwwet in samenhang met artikel 9, eerste lid, onder a, van de Mijnbouwwet;

  • de manier waarop de beoogde vergunninghouder voornemens is de activiteiten te verrichten geeft geen aanleiding de toestemming tot overdracht te weigeren. Hiermee is voldaan aan artikel 20, eerste lid, van de Mijnbouwwet in samenhang met artikel 9, eerste lid, onder b, van de Mijnbouwwet;

  • de beoogde vergunninghouder heeft niet onder een eerdere vergunning bij activiteiten als bedoeld in artikel 6, eerste lid, en artikel 25, eerste lid, van de Mijnbouwwet blijk gegeven van een gebrek aan efficiëntie of verantwoordelijkheidszin, daaronder mede verstaan maatschappelijke verantwoordelijkheidszin. Hiermee is voldaan aan artikel 9, eerste lid, onder c, van de Mijnbouwwet.

Gelet op artikel 20, eerste en derde lid, van de Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

Aan de houder van de winningsvergunning P8a, verleend bij beschikking van de Minister van Economische Zaken van 20 oktober 2006, met kenmerk ET/EM/ 6085689 (Stcrt. 2006, nr. 214) wordt toestemming verleend tot overdracht van de winningsvergunning, zodat Van Dyke Energy Company houder wordt van de winningsvergunning P8a.

Artikel 2

De vergunning dient binnen 1 jaar na bekendmaking van deze beschikking daadwerkelijk te zijn overgedragen.

Artikel 3

De vergunninghouder doet van de overdracht onverwijld schriftelijk mededeling aan de Minister van Economische Zaken en aan EBN B.V., Afdeling Legal, Postbus 19063, 3501 DB Utrecht.

Artikel 4

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken, namens deze: J.C. de Groot directeur Energiemarkt

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag, waarop dit besluit is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven