Regeling van de secretaris-generaal van het Ministerie van Veiligheid en Justitie van 7 januari 2013 (kenmerk: 333097/13/DP&O), houdende wijziging van de Mandaatregeling hoofden clusters Ministerie van Veiligheid en Justitie 2012 in verband met onder meer de departementale herindeling met betrekking tot vreemdelingenzaken

De secretaris-generaal van het Ministerie van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 3, eerste lid, onder a, van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 en artikel 4, eerste lid, onderdeel b, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

Besluit:

ARTIKEL I

De Mandaatregeling hoofden clusters Ministerie van Veiligheid en Justitie 2012 wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 1 komt te luiden:

Artikel 1

Van het ingevolge artikel 2 van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 aan de secretaris-generaal verleende mandaat wordt ondermandaat verleend aan de hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, onder b tot en met h, van de Organisatieregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 ten aanzien van de aangelegenheden die hun cluster betreffen.

B

Artikel 2, onder d, komt te luiden:

  • d. beschikkingen inhouden waarin in het kader van de Wet wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging van vrijheidsbenemende en voorwaardelijke sancties dan wel de Wet overdracht ten uitvoerlegging strafvonnissen de in het buitenland opgelegde straf wordt aangepast aan het in Nederland wettelijk toegestane maximum;

C

Artikel 3 komt te luiden:

Artikel 3

De hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, onder b tot en met h, van de Organisatieregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 worden aangewezen als hoofd van dienst in de zin van artikel 4, eerste lid, onderdeel b, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement ten aanzien van de onder hun cluster ressorterende ambtenaren.

ARTIKEL II

  • 1. Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

  • 2. Artikel I, onderdelen A en C, werken terug tot en met 5 november 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De secretaris-generaal van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, P. Cloo.

TOELICHTING

Met ingang van 5 november 2012 heeft er een departementale herindeling plaatsgevonden met betrekking tot vreemdelingenzaken (Besluit houdende departementale herindeling met betrekking tot vreemdelingenzaken, nr. 12.002584, Stcrt. 2012, nr. 23043). Eén en ander heeft gevolgen voor de organisatie van en mandatering binnen het ministerie van Veiligheid en Justitie. Met deze aanpassing wordt de mandatering van de secretaris-generaal aan de directeur-generaal Vreemdelingenzaken geregeld.

Met ingang van 1 november 2012 is de Wet wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging van vrijheidsbenemende en voorwaardelijke sancties (WETS) van kracht geworden. In artikel 2 wordt op beschikkingen op grond van deze wet een mandaatvoorbehoud conform het voorbehoud ten aanzien van de Wet overdracht ten uitvoerlegging strafvonnissen toegepast.

Aan deze regeling is, met uitzondering van de aanpassing op het mandaatvoorbehoud ten aanzien van de WETS, terugwerkende kracht gegeven tot en met 5 november 2012.

De secretaris-generaal van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, P. Cloo.

Naar boven