Aanwijzing van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 12 februari 2012, nr. MC-U-3102226, op grond van artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg inzake verlenging experiment epilepsie-dbc’s

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg;

Na op 21 november 2011 schriftelijk mededeling te hebben gedaan aan de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal (Kamerstukken II 2010/11, 29 248, nr. 220);

Besluit:

Enig artikel

Het experiment bij epilepsie-inrichtingen als bedoeld in de aanwijzing van 14 december 2007 (Staatscourant 2007, nr. 248) wordt verlengd tot en met 31 december 2012.

Van deze aanwijzing wordt door plaatsing met de toelichting in de Staatscourant mededeling gedaan.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

TOELICHTING

In 2007 heeft mijn ambtsvoorganger op 14 december 2007 aan de Nederlandse Zorgautoriteit, verder te noemen de zorgautoriteit, een aanwijzing gegeven voor een experiment bij epilepsie-inrichtingen (Staatscourant 2007, nr. 248). De afgelopen jaren heeft met name de 3e lijns epilepsiesector zich ingezet om te komen tot een passende productstructuur die recht doet aan het specifieke karakter van 3e lijns epilepsiezorg. Met het experiment is de noodzakelijke ruimte gecreëerd om voor deze specifieke sector en patiënten zorgproducten te ontwikkelen. De nieuwe zorgproducten bieden de sector de mogelijkheid om beter in te spelen op de veranderende zorgvraag met betrekking tot deze specifieke zorg rond epilepsie.

Samen met de epilepsie-inrichtingen worden zodanige prestatiebeschrijvingen ontwikkeld dat deze ook stabiel en inpasbaar zijn in een systeem van prestatiebekostiging. Het experimentkarakter zit in het feit dat in de experimentfase alleen de desbetreffende twee epilepsie-inrichtingen de desbetreffende prestatiebeschrijvingen mogen hanteren. Omdat het experiment langer tijd nodig heeft, geef ik de zorgautoriteit een aanwijzing het experiment te verlengen tot uiterlijk de maximale lengte van vijf jaren die een experiment op grond van de Wet marktordening gezondheidszorg kan duren. Dat betekent dat het experiment uiterlijk 31 december 2012 zal eindigen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven