Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu van 15 februari 2012, nr. IENM/BSK-2012/7039, tot wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling Stichting Nederland Maritiem Land 2010–2013

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op de artikelen 2, onderdeel c, en 3, eerste en tweede lid, van de Kaderwet subsidies Verkeer en Waterstaat;

Besluit:

ARTIKEL I

De Tijdelijke subsidieregeling Stichting Nederland Maritiem Land 2010–2013 wordt als volgt aangepast:

A

In artikel 2 wordt na ‘Europese Unie’ ingevoegd: en daarbuiten.

B

In artikel 3 komen van het eerste lid de onderdelen b en c te luiden:

  • b. € 503.125,– voor de activiteitenkosten gedurende het boekjaar 2012;

  • c. € 335.416,– voor de activiteitenkosten gedurende het boekjaar 2013.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 april 2012 en werkt terug tot en met 1 januari 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen.

TOELICHTING

Deze wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling Stichting Nederland Maritiem Land 2010–20131 strekt ertoe om met ingang van 1 januari 2012 de subsidie krachtens die regeling volledig beschikbaar te stellen ten behoeve van de zogenoemde activiteitenkosten van de Stichting Nederland Maritiem Land. Dit zijn de kosten die verbonden zijn aan het activiteitenplan van die stichting ten behoeve van de maritieme sector. De bestuurs- en bureaukosten, die verband houden met de organisatie van de stichting, komen dan niet langer voor subsidie van de overheid in aanmerking. Aangezien deze kosten van de stichting worden overgenomen door het bedrijfsleven komt de subsidie dan volledig beschikbaar als bijdrage aan de uitvoering van het activiteitenplan. Deze wijziging, op verzoek van de stichting, vindt plaats in het kader van de zogenoemde Transitie Nederland Maritiem Land, waarbij de stichting transformeert naar een onafhankelijke organisatie die vanaf 2014 voor zijn functioneren niet langer afhankelijk is van overheidssubsidie.

Voorts is in artikel 2 de omschrijving van de subsidiabele activiteiten aangepast aan de gewijzigde statuten van de stichting.

Omdat de boekjaren en kalenderjaren in deze regeling samenvallen treedt deze wijziging met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2012 in werking. Dit is niet bezwaarlijk aangezien het geen vermindering van subsidie maar een wijziging van de besteding betreft en de subsidieontvanger zelf om deze wijziging heeft gevraagd.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen.

Naar boven