Intrekkingsbesluit Doc-Direkt

De Minister voor Wonen en Rijksdienst en de Minister van Financiën,

Gelet op artikel 10, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001;

Besluiten:

Artikel 1

Het besluit van 23 november 2011 (Nr. 2011-2000532282), houdende het verlenen van de tijdelijke status van baten-lastendienst aan Doc-Direkt wordt ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2013.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 18 december 2012

De minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok

De minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem

TOELICHTING

Op 1 januari 2013 is de Regeling agentschappen van kracht (Staatscourant nr. 20668).

Deze regeling stelt als voorwaarde voor het instellen van een nieuw agentschap een verwachte omzet van meer dan € 50 miljoen op jaarbasis. Voor de instelling van een baten-lastenagentschap geldt de aanvullende voorwaarde dat de voorziene gemiddelde afschrijvingskosten per jaar meer dan 5% van de totale lasten bedragen, berekend over een periode van drie jaar.

Doc-Direkt voldoet niet aan de beide voorwaarden.

Voorts zou Doc-Direkt nog een ontwikkeling moeten doormaken om te functioneren als volwaardig baten-lastendienst, terwijl de huidige financieringsstructuur het toelaat om in een kas-verplichtingenadminstratie te functioneren.

Dit alles in ogenschouw nemend komen de minister voor Wonen en Rijksdienst en de minister van Financiën tot het oordeel dat het voorzetten van Doc-Direkt als tijdelijke baten-lastendienst niet langer wenselijk is. Met dit besluit wordt daarom de tijdelijke baten-lastenstatus van Doc-Direkt ingetrokken en wordt Doc-Direkt als een regulier dienstonderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties per 1 januari 2013 voortgezet.

De minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok

De minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem

Naar boven