Logo Ommen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, Zelhorstweg 9 en 10, Vinkenbuurt’, Ommen

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ommen maken bekend, dat vanaf donderdag 6 december 2012 gedurende 6 weken in het gemeentehuis bij de balie van het Publieksplein, Chevalleraustraat 2 te Ommen ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Zelhorstweg 9 en 10, Vinkenbuurt”.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Ommen: http://www.ommen.nl/wonen-verkeer-en-veiligheid/bestemmingsplannen-ruimtelijke-besluiten_43389/alsmede op de landelijke website via de directe link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0175.20111003005-on02

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/ommenplannen/NL.IMRO.0175.20111003005-/NL.IMRO.0175.20111003005-on02

De bijbehorende stukken, voor zover digitaal beschikbaar, worden tevens langs deze weg ter beschikking gesteld. Voor zover dit niet het geval is wordt in de toelichting aangegeven op welke wijze en waar het analoge stuk beschikbaar is.

Ligging en zakelijke inhoud

Dit plan maakt de herontwikkeling mogelijk van een bestaand erf aan de Zelhorstweg 9 en 10 in het buurtschap Vinkenbuurt, kadastraal bekend als Ambt Ommen, sectie I, nummers 546 en 547. Op basis van het nieuwe bestemmingsplan zullen de aan de oorspronkelijke hallehuisboerderij aangebouwde woning en enkele bijgebouwen worden gesloopt. De hallehuisboerderij en een bakhuis zullen worden gerenoveerd. Na sloop van de aangebouwde woning wordt deze woning als vrijstaande woning op het erf herbouwd met een bijgebouw.

Ten behoeve van de nieuwe erfinrichting en de na te streven ruimtelijke kwaliteit is een inrichtingsplan gemaakt dat als bijlage in het bestemmingsplan is opgenomen. Per saldo blijft het aantal woningen gelijk.

Indienen van zienswijzen

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd aan: de gemeenteraad van Ommen, Postbus 100, 7730 AC Ommen.

Degene die een mondelinge zienswijze wil indienen kan contact opnemen met het Publieksplein, T 14 0529.

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven