Logo De Ronde Venen
Ontwerpbestemmingsplan Plusmarkt Abcoude en ontwerpbesluit omgevingsvergunning, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken overeenkomstig artikel 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat met ingang van 23 november 2012 het ontwerpbestemmingsplan Plusmarkt Abcoude en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning Angstelzight, centrumplan Abcoude, ter inzage ligt.

Ligging

Het plangebied bestaat uit het terrein van het voormalige tuincentrum en de aansluitende groenstrook op de hoek Amsterdamsestraatweg/Broekzijdselaan in Abcoude.

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan regelt de vestiging van een supermarkt, enkele solitaire winkelunits, 33 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Laden en lossen ten behoeve van de supermarkt vindt plaats aan de Broekzijdselaan ter hoogte van de rotonde.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wro. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van De Ronde Venen heeft hiervoor op 30 juni 2011 een besluit genomen. Bovengenoemde plannen worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders is dat voor de omgevingsvergunning.

Inzage

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning liggen ter inzage van 23 november 2012 tot en met 3 januari 2013. Een ieder kan gedurende zes weken schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van De Ronde Venen en over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen, Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht. Maakt u daarbij wel duidelijk tegen welk onderdeel (bestemmingsplan of omgevingsvergunning) uw zienswijze is gericht. De zienswijzen worden betrokken en meegewogen bij de vaststelling van het bestemmingsplan respectievelijk de beslissing over de omgevingsvergunning.

Naar boven