Besluit van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 2 november 2012, kenmerk DWJZ-3137038, tot wijziging van het besluit van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Minister van Justitie, van 29 april 2005, tot Aanwijzing instellingen en uitvoerders als bedoeld in de Wet op de jeugdzorg (Stcrt. 2005, 86).

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn, en Sport en de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 104, tweede lid, van de Wet op de jeugdzorg:

Besluiten:

Enig artikel

Artikel 2 van het besluit van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Minister van Justitie, van 29 april 2005, tot Aanwijzing instellingen en uitvoerders als bedoeld in de Wet op de jeugdzorg (Stcrt. 2005, 86), komt met ingang van 1 januari 2013 te vervallen.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M.L.L.E. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven.

TOELICHTING

De verantwoordelijkheid voor de planning en financiering van de voorzieningen voor jeugdhulpverlening respectievelijk jeugdzorg van de landelijk werkende instellingen (LWI’s) is met inwerkingtreding van de Wet op de jeugzorg (Wjz) overgegaan naar de provincies. Voor het zorgaanbod van de LWI’s is in artikel 104, tweede lid, van de Wjz een overgangsregime gecreëerd. De periode van dit overgangsregime eindigt op 1 januari 2013.

Het besluit van 29 april 2005 tot aanwijzing instellingen en uitvoerders als bedoeld in de Wjz, wees in artikel 2 LWI’s aan die voor de overgangsperiode een bijzondere positie verkregen. Omdat de overgangsperiode eindigt is de aanwijzing van de LWI’s als uitvoerder als bedoeld in artikel 104, tweede lid, Wjz niet meer aan de orde. Artikel 2 van het voornoemde besluit komt daarom te vervallen.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M.L.L.E. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner.

Naar boven