Kennisgeving besluit algemene regels milieu mijnbouw, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt bekend:

Op 12-10-2012 is een ‘Melding’ ingevolge het ‘Besluit algemene regels milieu mijnbouw’ (Staatsblad 2008, 125) ontvangen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen.

De ‘Melding’ heeft betrekking op een voorgenomen activiteit op inrichting Lauwerzijl, gelegen aan de Stadsweg te Lauwerzijl in de gemeente Zuidhorn, op de percelen kadastraal bekend, gemeente Grijpskerk, Sectie A en B, nrs. 30, 1590, 1593 en 1594.

De voorgenomen activiteit omvat het uitvoeren van werkzaamheden aan de bestaande gasproductieput Lauwerzijl-3 (LWZ-3) met als doel de aardgasproductie te verbeteren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van mobiele installaties (coiled-tubing- installatie, puttest-installatie inclusief fakkel, perforatie- en stimulatiegereedschap).

Na de perforatie-, stimulatie- en coiled-tubing-werkzaamheden wordt de put schoongeproduceerd ‘opgeschoond’ via een tijdelijke testinstallatie met fakkel.

Een gedeelte van de werkzaamheden kan niet onderbroken worden en zal ook in de avond en in de nacht plaatsvinden. Fakkelactiviteiten en transporten worden zoveel mogelijk tijdens de daglichtperiode uitgevoerd.

De werkzaamheden zullen naar verwacht medio november 2012 aanvangen en tot eind december 2012 duren.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot ing. M. Mezger, telefoon 070 - 379 79 99.

Naar boven