Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 14 juni 2012, nr. IENM/BSK-2012/59245, houdende intrekking van diverse vergoedingenregelingen van verschillende raden op het gebied van de leefomgeving en infrastructuur in verband met het feit dat deze raden zijn opgeheven.

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 3, tweede lid van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

Artikel 1

De volgende regelingen worden ingetrokken:

  • a. de Vergoedingenregeling VROM-raad;

  • b. de Vergoedingenregeling raad landelijk gebied;

  • c. de Vergoedingenregeling Adviesraad gevaarlijke stoffen; en

  • d. de Vergoedingenregeling leden Raad voor verkeer en waterstaat.

Artikel 2

  • 1. Voor zover er ter zake nog sprake is van enige bestuursrechtelijke afdoening, met inbegrip van bezwaar- en beroepsprocedures, vindt deze overeenkomstig de regelingen, bedoeld in artikel 1 plaats.

  • 2. Bestaande aanspraken en verplichtingen bij, op grond of in het kader van de regelingen, bedoeld in de artikel 1 blijven in stand.

Artikel 3

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen.

TOELICHTING

Algemeen

Op 11 februari 2012 is de Wet RLI in werking getreden.1 RLI staat voor Raad voor de leefomgeving en infrastructuur en is een samenvoeging van een aantal raden op het gebied van de leefomgeving en infrastructuur, te weten de VROM-raad, de Raad landelijk gebied en de Raad voor verkeer en waterstaat. Tevens is een aantal taken van de Adviesraad gevaarlijke stoffen overgegaan naar de RLI. De RLI is een adviescollege in de zin van de Kaderwet adviescolleges en vervangt de opgeheven raden. In onderhavige ministeriële regeling worden de vergoedingenregelingen die aan de opgeheven raden waren gekoppeld ingetrokken.

Artikelgewijs

Artikel I

Nu de diverse adviesraden voor de leefomgeving zijn samengevoegd in de RLI moeten de vergoedingenregelingen die betrekking hebben op deze opgeheven raden komen te vervallen. Dit artikel strekt hiertoe.

Artikel II

In dit artikel is tenslotte een overgangsbepaling opgenomen om te garanderen dat nog lopende procedures conform het tot dusverre geldende recht kunnen worden afgewikkeld.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen.


X Noot
1

Wet van 19 januari 2012 inzake instelling van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Wet Raad voor de leefomgeving en infrastructuur) (Stb. 35)

Naar boven