Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 3 februari 2011, nr. R&P/RA/2011/1452, houdende de instelling van een subsidieplafond voor loonkostensubsidie 2011–2012

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 78a, tiende lid, van de Werkloosheidswet, 67f, tiende lid, van de Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen, 2:21, tiende lid, van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten, 65i, tiende lid, van de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering en 37a, tiende lid, van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen;

Besluit:

Artikel 1 Subsidieplafond

  • 1. Het subsidieplafond, bedoeld in de artikelen 78a, tiende lid, onderdeel b, van de Werkloosheidswet, 67f, tiende lid, onderdeel b, van de Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen, 2:21, tiende lid, onderdeel b, van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten, 65i, tiende lid, onderdeel b, van de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering en 37a, tiende lid, onderdeel b, van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen, bedraagt tezamen voor de periode vanaf de datum van inwerkingtreding van deze regeling tot en met 31 maart 2012 € 27 miljoen.

  • 2. De aanvragen om subsidie worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Artikel 2 Intrekken regeling van 23 december 2008

  • 1. De regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 23 december 2008, nr. AM/BR/08/34135, houdende de instelling van een subsidieplafond voor loonkostensubsidie (Stcrt. 2008, 2706) wordt ingetrokken.

  • 2. De regeling, bedoeld in het eerste lid, blijft van toepassing op de afwikkeling van aanvragen van loonkostensubsidies die voor de datum van inwerkingtreding van deze regeling zijn ingediend.

Artikel 3 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 3 februari 2011

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

P. de Krom.

TOELICHTING

Bij de instelling van het subsidieplafond loonkostensubsidie was het maximumbedrag gebaseerd op het aantal geraamde plaatsingen met loonkostensubsidie. Deze ramingen zijn in de afgelopen jaren steeds neerwaarts bijgesteld. De regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 23 december 2008, nr. AM/BR/08/34135, houdende de instelling van een subsidieplafond voor loonkostensubsidie wordt ingetrokken. Deze intrekking heeft geen gevolgen voor de afwikkeling van subsidieaanvragen die voor de inwerkingtreding van deze regeling zijn ingediend.

Met deze regeling wordt het subsidieplafond tot en met 31 maart 2012 vastgesteld op € 27 mln. Dit bedrag is van toepassing op aanvragen voor loonkostensubsidies die worden ingediend vanaf de datum van inwerkingtreding van deze regeling. De bepalingen inzake loonkostensubsidies hebben overigens in beginsel een tijdelijk karakter. Zoals blijkt uit de memorie van toelichting bij de Wet stimulering arbeidsparticipatie betreft het hierbij de jaren 2009 tot en met 2011, met 2012 als uitloopjaar. Vanwege de aanvraag en toekenningssystematiek geldt de periode van 1 januari 2012 tot en met 31 maart 2012 als uitloop voor de toekenning van loonkostensubsidies die in 2011 zijn aangevraagd.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

P. de Krom.

Naar boven