Besluit van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 5 december 2011 , nr. WJZ / 11169640, houdende de aanwijzing van toezichthouders Gaswet en daarop gebaseerde regelgeving

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie;

Gelet op artikel 59, derde lid, van de Gaswet;

Besluit:

Artikel 1

Als ambtenaren belast met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens paragraaf 1.2 en van de artikelen 35a, 54 tot en met 57 en 80 tot en met 85a van de Gaswet worden aangewezen de ambtenaren van de in artikel 5a, vierde lid, van de Mededingingswet bedoelde eenheid van de mededingingsautoriteit.

Artikel 2

  • 1. Onverminderd het bepaalde in artikel 1 worden als ambtenaren belast met het toezicht op de naleving van de op de artikelen 8 en 35a van de Gaswet gebaseerde artikelen 7, tweede lid, 8, 9, 10, tweede lid, 11 en 14 tot en met 20 van de Regeling kwaliteitsaspecten netbeheer elektriciteit en gas aangewezen de inspecteur-generaal der mijnen en de onder hem vallende inspectieambtenaren.

  • 2. In afwijking van artikel 1 worden als ambtenaren, belast met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens artikel 8a van de Gaswet, aangewezen de inspecteur-generaal der mijnen en de onder hem vallende inspectieambtenaren.

Artikel 3

Het Besluit van de Minister van Economische Zaken van 9 april 2009, nr. WJZ/9062467, tot aanwijzing van ambtenaren van de Nederlandse mededingingsautoriteit alsmede van Staatstoezicht op de Mijnen als toezichthouders op artikelen van de Gaswet en daarop gebaseerde regelgeving (Stcrt. 2009, 78) wordt ingetrokken.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2012.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 5 december 2011

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

M.J.M. Verhagen.

TOELICHTING

Dit aanwijzingsbesluit bevat twee wijzigingen ten opzichte van het vorige aanwijzingsbesluit dat in artikel 3 wordt ingetrokken. Allereerst vervalt in artikel 1 de verwijzing naar de artikelen 72 en 73 van de Gaswet, omdat beide artikelen inmiddels zijn vervallen. Ten tweede worden voor het toezicht op het bij of krachtens artikel 8a van de Gaswet bepaalde de ambtenaren van Staatstoezicht op de Mijnen (hierna: SodM) worden aangewezen. Deze toedeling is overeenkomstig de in 2006 ingezette lijn om het toezicht op de veiligheid los te koppelen van het verdere toezicht op de energiemarkt en dit veiligheidstoezicht te beleggen bij de ambtenaren van de SodM.

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

M.J.M. Verhagen.

Naar boven