Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 29 november 2011, nr. IENM/BSK-2011/158577, tot intrekking van de Beleidsregels baggerspecieverklaring Wet belastingen op milieugrondslag

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel XXIV, onderdeel C, van het Belastingplan 2012;

Besluit:

Artikel 1

De Beleidsregels baggerspecieverklaring Wet belastingen op milieugrondslag worden ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in op het tijdstip waarop artikel XXIV van het wetsvoorstel tot wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2012) (Kamerstukken II 2011–2012, 33 003, nr. 2), na tot wet te zijn verheven, in werking treedt.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 29 november 2011

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

J.J. Atsma.

TOELICHTING

Aanleiding

Met artikel XXIV, onderdeel C, van het Belastingplan 2012 is onder meer hoofdstuk IV van de Wet belastingen op milieugrondslag (Wbm) komen te vervallen. In dat hoofdstuk was geregeld dat stortplaatshouders afvalstoffenbelasting zijn verschuldigd voor het storten van afvalstoffen. Voor het storten van baggerspecie gold op grond van de Wbm een generieke vrijstelling van de afvalstoffenbelasting. Om voor deze vrijstelling in aanmerking te komen, moest in bepaalde gevallen een verklaring worden overgelegd waaruit bleek dat het ging om baggerspecie. Ten behoeve van de afgifte van dergelijke verklaringen zijn de Beleidsregels baggerspecieverklaring Wet belastingen op milieugrondslag vastgesteld. Vanwege het afschaffen van de afvalstoffenbelasting dienen tevens deze beleidsregels te worden ingetrokken. Het onderhavige besluit voorziet daarin.

Effecten

De effecten van de afschaffing van de afvalstoffenbelasting zijn weergegeven in de memorie van toelichting bij het Belastingplan 20121. De intrekking van de beleidsregels heeft geen zelfstandige effecten (zoals gevolgen voor administratieve lasten).

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

J.J. Atsma.


X Noot
1

Kamerstukken II, 2011/12, 33 003, nr. 3, p. 47 e.v.

Naar boven