Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 17 november 2011, nr. IVV/I/2011/20074, tot herhaalde verlenging van de Tijdelijke regeling verstrekkingen gerepatrieerden Libië

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, eerste lid, en 9 van de Kaderwet SZW-subsidies en de artikelen 34, eerste lid, onderdeel d, en 77 van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 13 van de Tijdelijke regeling verstrekkingen gerepatrieerden Libië wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt ‘9 maanden na die datum’ vervangen door: met ingang van 1 januari 2012.

2. Het tweede en derde lid vervallen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 17 november 2011

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

TOELICHTING

Op grond van de Tijdelijke regeling verstrekkingen gerepatrieerden Libië kunnen de gerepatrieerde Nederlanders die over onvoldoende middelen van bestaan beschikken gedurende een tijdelijk verblijf in Nederland in aanmerking komen voor een financiële toelage en een vergoeding voor buitengewone kosten (zie Stcrt. 2011, 3757).

Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken is momenteel sprake van enige verbetering van de situatie in Libië sinds de evacuatie door Nederland. Omdat reizen naar Libië nog steeds wordt ontraden, zal de regeling nog eenmalig worden verlengd tot 1 januari 2012. De SVB is als uitvoerder van de regeling verzocht betrokkenen in de regeling op korte termijn te informeren over de naderende sluiting van de regeling. Betrokkenen in de regeling kunnen zich dan tijdig voorbereiden op terugkeer naar Libië of vestiging in Nederland.

De looptijd van de regeling is tweemaal verlengd en zou vervallen 9 maanden na 22 februari 2011. In deze regeling wordt de looptijd van de regeling nogmaals verlengd. De Tijdelijke regeling verstrekkingen gerepatrieerden Libië zal vervallen met ingang van 1 januari 2012.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

Naar boven