Besluit van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 13 oktober 2011, nr. DDS 5710350, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Commissie Samson in verband met een wijziging van de samenstelling van de Commissie

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluiten:

ARTIKEL I

Het Instellingsbesluit Commissie Samson wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onder a, wordt de ‘de Minister van Justitie en de Minister voor Jeugd en Gezin’ vervangen door: de Minister van Veiligheid en Justitie en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

B

Aan artikel 5 wordt een onderdeel toegevoegd luidende:

  • f. De heer prof. dr. J. Hendriks, hoofd van de jeugdafdeling van het poliklinisch forensisch psychiatrische centrum De Waag te Den Haag en tevens bijzonder hoogleraar Forensische Psychiatrie en Psychologie aan de Vrije Universiteit en Bijzonder Hoogleraar Forensische Orthopedagogische Diagnostiek en Behandeling aan de Universiteit van Amsterdam.

C

In artikel 10 wordt ‘ministerie van Justitie’ vervangen door: ministerie van Veiligheid en Justitie.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

F. Teeven.

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

M.L.L.E. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner.

TOELICHTING

Bij Besluit van 16 augustus 2010 is de Commissie Samson ingesteld (verder: Instellingsbesluit Commissie Samson). Het Instellingsbesluit Commissie Samson is gepubliceerd in de Staatscourant 2010, nr. 13487.

Gebleken is dat de Commissie Samson dringend behoefte heeft aan meer deskundigheid in haar geledingen over daderprofielen. Deze wijziging dient om in die behoefte te voorzien.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

F. Teeven.

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

M.L.L.E. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner.

Naar boven