Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 5 oktober 2011, nr. VGP/3083060, houdende wijziging van het Protocol voor het Regulier Overleg Alternatieven voor Dierproeven in verband met het wijzigen van de naam van het overleg en het toevoegen van organisaties aan het overleg

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Maakt bekend:

ARTIKEL I

Het Protocol voor het Regulier Overleg Alternatieven voor Dierproeven wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, onder a, komt te luiden:

a. RODA:

Regulier Overleg Dierproeven en Alternatieven;

B

In de artikelen 2, 3, 4, 5, 7, 8 en 9 wordt ‘ROAD’ telkens vervangen door: RODA.

C

In artikel 11 wordt ‘Protocol voor het Regulier Overleg Alternatieven voor Dierproeven’ vervangen door: Protocol voor het Regulier Overleg Dierproeven en Alternatieven.

D

Aan de bijlage worden de volgende drie organisaties toegevoegd:

Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU)

Federatie van Medisch Wetenschappelijke Verenigingen (Federa, FMWV)

Nederlandse Vereniging voor Proefdierkunde (NVP)

Deze bekendmaking zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

TOELICHTING

Op 20 april 2011 is het Protocol voor het Regulier Overleg Alternatieven voor Dierproeven in de Staatscourant gepubliceerd (Stcrt. 2011, nr. 7079). Op 31 augustus 2011 heeft de eerste vergadering van dit regulier overleg plaatsgevonden. Naar aanleiding van deze vergadering wordt het Protocol op een tweetal punten gewijzigd.

Allereerst wordt de naam van het overleg gewijzigd. Met de nieuwe naam, Regulier Overleg Dierproeven en Alternatieven, wordt benadrukt dat het 3V alternatievenbeleid volgens de nieuwste inzichten niet los mag worden gezien van het dierproevenbeleid en andersom. Verder wordt met de naamswijziging beoogd sterker aan te sluiten bij de motie Ormel c.s. (30 168, nr. 9 d.d. 29 oktober 2008).

Hieruit voortvloeiend is een aantal organisaties aan het regulier overleg toegevoegd, te weten: de Nederlandse Vereniging voor Proefdierkunde (NVP), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de Federatie van Medisch Wetenschappelijke Verenigingen (Federa, FMWV).

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

Naar boven