Besluit van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 16 september 2011, nr. DCE/2011/319137, houdende vaststelling van het tijdstip tot opheffing van de Commissie Herziening voorlopige lijst Werelderfgoed Koninkrijk der Nederlanden

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie;

Gelet op artikel 3 van het Instellingsbesluit Commissie Herziening voorlopige lijst Werelderfgoed;

Besluit:

Artikel 1

De Commissie Herziening voorlopige lijst Werelderfgoed Koninkrijk der Nederlanden wordt opgeheven met ingang van 1 oktober 2011.

Artikel 2

Het Instellingsbesluit Commissie Herziening voorlopige lijst Werelderfgoed wordt ingetrokken.

Artikel 3

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, met uitzondering van artikel 2.

  • 2. Artikel 2 van dit besluit treedt in werking op 1 januari 2012.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

H. Zijlstra.

TOELICHTING

De Commissie Herziening voorlopige lijst Werelderfgoed Koninkrijk der Nederlanden is ingesteld op 8 maart 2010 (Stcrt. 2010, 4185, van 18 maart 2010). De commissie bood op 12 november 2010 het eindadvies ‘Uitzonderlijk en universeel, Voorlopige Lijst Unesco Werelderfgoed Koninkrijk der Nederlanden 2010’ aan. Daarmee heeft de commissie haar taak volbracht en wordt met dit besluit op grond van artikel 3 van het instellingsbesluit van de commissie, het tijdstip van opheffing van de commissie bepaald.

Voorts wordt met dit besluit het Instellingsbesluit Commissie herziening voorlopige lijst Werelderfgoed per 1 januari 2012 ingetrokken.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

H. Zijlstra.

Naar boven