Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van IVV/I/2011/14603, tot herhaalde verlenging van de Tijdelijke regeling verstrekkingen gerepatrieerden Libië

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, eerste lid, en 9 van de Kaderwet SZW-subsidies en de artikelen 34, eerste lid, onderdeel d, en 77 van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 13, eerste, tweede en derde lid, van de Tijdelijke regeling verstrekkingen gerepatrieerden Libië wordt ‘6 maanden’ vervangen door: 9 maanden.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 18 augustus 2011

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

TOELICHTING

Op grond van de Tijdelijke regeling verstrekkingen gerepatrieerden Libië (Stcrt. 2011, 3757) kunnen de gerepatrieerde Nederlanders die over onvoldoende middelen van bestaan beschikken gedurende een tijdelijk verblijf in Nederland in aanmerking komen voor een financiële toelage en een vergoeding voor buitengewone kosten. De in artikel 13 genoemde termijn van 13 weken is gewijzigd in 6 maanden bij de Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 18 mei 2011, nr. IVV/I/2011/8694, tot verlenging van de Tijdelijke regeling verstrekkingen gerepatrieerden Libië (Stcrt. 2011, 9005).

In deze regeling wordt de termijn van 6 maanden gewijzigd in 9 maanden. De Tijdelijke regeling verstrekkingen gerepatrieerden Libië zal nu, in beginsel, vervallen 9 maanden na 22 februari 2011.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

Naar boven