Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit van 14 juni 2011 houdende wijziging van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NMa 2009

Nr. 500142/32

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit,

Gezien de goedkeuring van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie;

Gelet op afdeling 10.1.1. van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 19, tweede lid, van de Wet implementatie EG-richtlijnen energie-efficiëntie;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NMa 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

1. In de eerste volzin vervalt de zinsnede ‘de Tijdelijke wet mediaconcentraties,’.

2. In de eerste volzin wordt de zinsnede ‘de Wet onafhankelijk netbeheer’ vervangen door: de Wet onafhankelijk netbeheer, de Wet implementatie EG-richtlijnen energie-efficiëntie.

B

In artikel 5 vervalt het tweede lid, onder vernummering van het derde en vierde lid tot het tweede en derde lid.

C

Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel d door een puntkomma, wordt in artikel 6 een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • e. de uitvoering van de artikelen 19, 21 en 22 van de Wet implementatie EG-richtlijnen energie-efficiëntie.

D

Artikel 10, 11 en 12 worden als volgt gewijzigd:

1. In artikel 10, aanhef, artikel 11, eerste lid, en artikel 12, eerste lid, vervalt de zinsnede ‘de Tijdelijke wet mediaconcentraties,’.

2. In artikel 10, aanhef, artikel 11, eerste lid, en artikel 12, eerste lid, wordt de zinsnede ‘de Wet onafhankelijk netbeheer’ vervangen door: de Wet onafhankelijk netbeheer, de Wet implementatie EG-richtlijnen energie-efficiëntie.

E

In artikel 11, tweede lid, onderdeel b, en artikel 12, tweede lid, onderdeel b, wordt de zinsnede ‘waarin een vergunning wordt voorgeschreven’ vervangen door: waarin een vergunning wordt vereist.

F

In artikel 11, tweede lid, onderdeel a, en artikel 22a wordt de zinsnede ‘de minister van Economische Zaken’ vervangen door: de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

G

In artikel 18, tweede lid, wordt ‘artikel 6’ vervangen door: artikel 7.

H

Artikel 23, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel a komt te luiden:

  • a. ambtenaren als bedoeld in artikel 50, eerste lid, van de Mededingingswet, belast met toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens die wet;

2. De onderdelen f tot en met i worden geletterd g tot en met j.

3. Er wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • f. ambtenaren als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Wet implementatie EG-richtlijnen energie-efficiëntie, belast met het toezicht op de naleving van de artikelen 2, 4, 5, 6, 7, derde lid, en 9 van die wet.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van de uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit,

namens deze:

overeenkomstig het door de Raad op 14 juni 2011 genomen besluit,

H. Don,

Plv. voorzitter Raad van Bestuur.

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, Juridische Dienst, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag.

TOELICHTING

Per 1 januari 2011 is de Tijdelijke wet mediaconcentraties (Stb. 2007, 204) komen te vervallen. Daarnaast is op 5 maart 2011 de Wet implementatie EG-richtlijnen energie-efficiëntie (Stb. 2011, 114) in werking getreden. Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NMa 2009 is aan deze veranderingen aangepast. Tevens is een omissie in artikel 18, tweede lid, hersteld.

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit,

namens deze:

overeenkomstig het door de Raad op 14 juni 2011 genomen besluit,

H. Don,

Plv. voorzitter Raad van Bestuur.

Naar boven