Wijziging Regeling modellen keuringsrapport 2010

7 juni 2011

Nr. JBZ 2011/6206/jg

De Directie van de Dienst Wegverkeer,

Gelet op artikel 29, tweede lid, van de Regeling erkenning en keuringsbevoegdheid APK1;

Besluit:

ARTIKEL I

Na artikel 4 wordt een artikel ingelast luidende:

Artikel 4a

  • 1. Met een model keuringsrapport als bedoeld in artikel 1 en 2 van deze regeling wordt gelijkgesteld een geldigbewijs dat is afgegeven in een lidstaat van de Europese Gemeenschap voor een in die lidstaat geregistreerd voertuig waaruit blijkt dat het voertuig met goed gevolg een technische controle als bedoeld in richtlijn 2009/40/EG2 heeft ondergaan en welk voertuig na de afgifte van dat bewijs is gekentekend in Nederland.

  • 2. Met een vervangend model keuringsrapport als bedoeld in artikel 3 van deze regeling wordt gelijkgesteld een door de RDW gewaarmerkte kopie van het reeds geregistreerde geldige bewijs dat is afgegeven in een lidstaat van de Europese Gemeenschap voor een in die lidstaat geregistreerd voertuig en waaruit blijkt dat het voertuig met goed gevolg een technische controle als bedoeld in richtlijn 2009/40/EG heeft ondergaan en welk voertuig na de afgifte van dat bewijs is gekentekend in Nederland.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2011.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Directie van de Dienst Wegverkeer,

J.G. Hakkenberg,

Algemeen Directeur.

TOELICHTING

Met deze wijziging wordt bewerkstelligd dat een bewijs dat is afgegeven in een andere lidstaat van de Europese Gemeenschap voor een in die lidstaat geregistreerd voertuig en waaruit blijkt dat dat voertuig met goed gevolg een technische controle als bedoeld in richtlijn 2009/40/EG wordt geaccepteerd als een keuringsrapport, voor zover voor dat voertuig na de afgifte van dat bewijs in Nederland gekentekend is. Voor de afgifte van een vervangend keuringsrapport is een soortgelijke bepaling opgenomen. Indien een vervangend keuringsrapport, op aanvraag, wordt afgegeven zal dit kenbaar zijn aan het RDW stempel met vermelding van datum en plaats.

De Directie van de Dienst Wegverkeer,

J.G. Hakkenberg,

Algemeen Directeur.


X Noot
1

Stcrt 2009, nr. 76, laatstelijk gewijzigd bij ministeriële regeling van 21 maart 2011, Stcrt. 2011, nr. 4806.

X Noot
2

Richtlijn nr. 2009/40/EG van het Europees Parlement en de Raad van 6 mei 2009 betreffende de technische controle van motorvoertuigen en aanhangwagens (PbEG L 141/12).

Naar boven