Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 25 maart 2010, nr. WJZ/198184 (8266), houdende enige aanvullende aanpassingen van ministeriële regelingen aan de Vierde tranche van de Algemene wet bestuursrecht II (Aanpassingsregeling vierde tranche Awb II)

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 29 van het Mediabesluit 2008 en artikel IV, vierde lid, van de Wet van 6 juli 2004 tot wijziging van de Wet op het voortgezet onderwijs in verband met onder meer vereenvoudiging van de bekostigingsbepalingen;

Besluit:

ARTIKEL I

De Mediaregeling 2008 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 24 vervalt de aanduiding ‘1.’

B

In artikel 25 vervalt het woord ‘ook’.

ARTIKEL II

Artikel IV van de Regeling overgangssystematiek bij invoering vereenvoudiging bekostiging VO komt als volgt te luiden:

Artikel IV

In het geval het bevoegd gezag besluit tot opheffing van een school voor voortgezet onderwijs in het kalenderjaar 2006 of een volgend kalenderjaar, is de Minister bevoegd de verstrekte bekostiging te verrekenen met het bevoegd gezag. Daarin zullen ook worden betrokken bedragen die in het kader van de overgangsregeling zijn verstrekt.

ARTIKEL III

Deze regeling wordt aangehaald als: Aanpassingsregeling vierde tranche Awb II.

ARTIKEL IV

  • 1. Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, met uitzondering van artikel I.

  • 2. Artikel I treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst en werkt daarbij terug tot en met 1 juli 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

A. Rouvoet.

TOELICHTING

Kortheidshalve wordt verwezen naar de algemene toelichting bij de Aanpassingsregeling vierde tranche Awb (Stcrt. 2009, 117), met name de toelichting bij artikel V en XI van die regeling. Deze regeling is een vervolg op die regeling en vult een aantal hiaten daarin op. Het gaat om een tweetal technische punten. Artikel V van de regeling uit 2009 omvatte een onjuiste verwijzing en deze wordt met artikel I van deze regeling verwijderd. Artikel XI van de regeling uit 2009 bleek een onjuiste wijzigingsopdracht. De in dat artikel genoemde regeling behoefde bovendien geen aanpassing. Met artikel II van deze regeling wordt de juiste wijzigingsopdracht (in de juiste regeling) gegeven. Omdat het hier om een wijziging gaat die niet zonneklaar begunstigend is, mede in het licht van het tijdsverloop sinds 1 juli 2009, besloten van terugwerkende kracht tot en met 1 juli 2009 (de datum van inwerkingtreding van de Vierde tranche) af te zien.

De inwerkingtreding wijkt af van de vaste inwerkingtredingdata en minimum invoeringstermijn. De reden dat afgeweken wordt van vaste inwerkingtredingdata en minimum invoeringstermijn is dat het hier om een reparatieregeling gaat en uitsluitend technische wijzigingen bevat. Bovendien wordt hiermee zoveel mogelijk aangesloten bij de inwerkingtreding van de Aanpassingsregeling vierde tranche Awb en de Vierde tranche per 1 juli 2009.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

A. Rouvoet.

Naar boven