Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 18 februari 2010, nr. 115776, houdende wijziging van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2010

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op artikel 1:3 van de Regeling LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2010 wordt als volgt gewijzigd:

Aan artikel 62ba wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. Aanvragen tot verstrekking van een tegemoetkoming als bedoeld in artikel 4:68 van de regeling, die zijn ingediend in de periode van 16 februari 2010 tot en met 15 maart 2010, worden beschouwd als aanvragen die zijn ingediend in de in het eerste lid bedoelde periode.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 18 februari 2010

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

TOELICHTING

Bij regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 4 januari 2010 (Stcrt. nr. 284) zijn de Regeling LNV-subsidies en het Openstellingsbesluit LNV-subisidies 2010 gewijzigd om te voorzien in een tegemoetkoming aan beroepsvissers op de kust- en binnenwateren die als gevolg van het visverbod op aal, bedoeld in artikel 32a van de Uitvoeringsregeling visserij, in de maanden oktober en november 2009 schade hebben geleden. De bevoegdheid om de tegemoetkoming te verstrekken is bij besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 4 januari 2010 gedelegeerd aan de voorzitter van het Productschap Vis.

De aanvragen voor een tegemoetkoming moeten op grond van artikel 4:73 van de Regeling LNV-subsidies bij de voorzitter van het Productschap Vis worden ingediend. De openstellingsperiode is in artikel 62ba van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2010 gesteld op 13 januari 2010 tot en met 15 februari 2010.

Met onderhavige regeling wordt deze periode feitelijk met één maand verlengd tot en met 15 maart 2010. Aanleiding voor deze verlenging is de omstandigheid dat het gebouw waarin het Productschap Vis kantoor houdt, begin januari 2010 door een brand onbruikbaar is geworden, waardoor Productschap Vis tijdelijk een ander adres heeft. Inmiddels heeft Productschap Vis moeten constateren dat de doorzending van de post tot grote vertragingen in de bezorging van de aanvragen leidt.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is met het Productschap Vis van oordeel dat deze uitzonderlijke omstandigheid niet tot nadeel van de aanvragers van een tegemoetkoming mag strekken en heeft daarom tot onderhavige wijziging van de openstellingsperiode besloten. Aanvragen die in de periode van 16 februari 2010 tot en met 15 maart 2010 bij de voorzitter van het Productschap Vis worden ingediend, worden op grond van deze wijziging beschouwd als aanvragen die in de openstellingsperiode van 13 januari tot en met 15 februari 2010 zijn ingediend.

Voor deze regeling wordt afgeweken van mijn uitgangspunt van vaste verandermomenten voor regelgeving die inhouden dat nieuwe regels slechts op 1 januari of 1 juli ingaan en dat minimaal twee maanden daaraan voorafgaand publicatie van de nieuwe regels plaatsvindt. Reden voor afwijking is bovengenoemde calamiteit.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

Naar boven