Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 19 november 2010, nr. MEVA/NBO-3030968, houdende wijziging van de Subsidieregeling zorgopleidingen 1e tranche in verband met aangewezen erkennende organen

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In de Subsidieregeling zorgopleidingen 1e tranche1, bijlage 2, wordt ‘De Toetsingscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica’ vervangen door: ‘De Stichting Opleiding Klinisch Fysicus’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 14 oktober 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

TOELICHTING

Bij besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 2 november 2009, MEVA/BO-29360002 is de Stichting Opleiding Klinisch Fysicus te Utrecht met ingang van 14 oktober 2009 aangewezen als instelling die een opleiding tot klinisch fysicus verzorgt. Overeenkomstig dat besluit wordt de Toetsingscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica in de Subsidieregeling zorgopleidingen 1e tranche vervangen door de Stichting Opleiding Klinisch Fysicus als de registratiecommissie voor de opleiding tot klinisch fysici.

Deze regeling treedt met terugwerkende kracht in werking op 14 oktober 2009. Daarmee wordt afgeweken van de systematiek van vaste verandermomenten bij regelgeving (VVM). De reden daarvoor is dat het reparatiewetgeving betreft waarvan de doelgroep van de subsidieregeling geen nadelen ondervindt.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.


XNoot
1

Stcrt. 2006, 252; laatstelijk gewijzigd bij ministeriële regeling van 23 augustus 2010 (Stcrt. 13910).

Naar boven