Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 23 november 2010, nr. 165268, houdende wijziging van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2010

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Gelet op de artikelen 2, 4 en 7 van de Kaderwet LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 49i van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2010 wordt ‘€ 500.000,–’ vervangen door: € 561.000,–.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 23 november 2010

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

H. Bleker.

TOELICHTING

Op 8 mei 2010 is de (nieuwe) subsidiemodule ‘Draagvlak duurzaam voedsel’ van de Regeling LNV-subsidies in werking getreden (Staatscourant nr. 6904). Met de onderhavige wijziging van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2010 (hierna: Openstellingsbesluit) wordt het subsidieplafond voor de module ‘Draagvlak duurzaam voedsel’ voor de openstellingsperiode in 2010 opgehoogd met € 61.000,–. Daarmee bedraagt het subsidieplafond in totaal € 561.000,–.

De ophoging van het subsidieplafond leidt niet tot een toename van de administratieve lasten.

Deze wijziging van het Openstellingsbesluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij is geplaatst. Daarmee wordt afgeweken van de LNV-uitgangspunten van vaste verandermomenten voor regelgeving die inhouden dat nieuwe regels slechts op 1 januari of 1 juli ingaan en dat minimaal twee maanden daaraan voorafgaand publicatie van nieuwe regels plaatsvindt. De afwijking is om de volgende reden gerechtvaardigd. Aanvragen voor subsidie voor de module ‘Draagvlak duurzaam voedsel’ konden worden ingediend vanaf 1 juli tot en met 31 juli 2010. Voor deze periode dienen beschikkingen tot subsidieverlening uiterlijk 30 november 2010 te worden afgegeven. Door de wijziging met ingang van de eerste dag na dagtekening van de Staatscourant in werking te laten treden, kan de extra € 61.000,– worden bestemd voor reeds ingediende subsidieaanvragen en hoeft niet te worden voorzien in een nieuwe openstellingsperiode.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

H. Bleker.

Naar boven