Consultatie van de verlengings- en digitaliseringsbesluiten voor de NLCO- en middengolfvergunninghouders en de regionale publieke omroepen

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft besloten, mede vanuit het belang van continuïteit voor zowel de sector als de luisteraar en mede gelet op het advies van de Raad van State over het ontwerpbesluit tot wijziging van (onder meer) het Frequentiebesluit, een consultatie uit te voeren over de conceptverlengings- en digitaliseringsbesluiten. De consultatie betreft de nadere uitwerking van het voorgenomen verlengings- en digitaliseringsbeleid. De consultatie over de verlengings- en digitaliseringsbesluiten voor de landelijke commerciële FM-vergunninghouders is reeds gestart op 11 november 2010 (Stcrt. 2010, 17634). Met deze mededeling wordt de consultatie gestart voor de niet-landelijke commerciële FM-omroepen (verder: NLCO), de commerciële middengolfomroepen en de regionale publieke omroepen. In de eerste plaats worden de ontwerpbesluiten geconsulteerd om de NLCO- en commerciële middengolfvergunningen te verlengen onder gelijktijdige verlening van een vergunning voor digitale radio-omroep. In de tweede plaats heeft deze consultatie betrekking op de ontwerpbesluiten om wel of geen eenmalig bedrag in rekening te brengen voor de verlenging van de bestaande NLCO- en middengolfvergunningen en de verlening voor vergunningen voor digitale radio-omroep. In de derde en laatste plaats heeft deze consultatie betrekking op de nadere uitwerking van het voorgenomen beleid om frequentieruimte voor digitale radio-omroep te vergunnen aan de publieke regionale omroepen en de desbetreffende ontwerpbesluiten.

Hoe kunt u kennisnemen van deze stukken?

De bovengenoemde ontwerpbesluiten zijn opvraagbaar via de website van het Agentschap Telecom (http://www.agentschap-telecom.nl).

Hoe kunt u reageren?

De consultatieperiode vangt aan op vrijdag 26 november 2010 en eindigt op donderdag 23 december 2010. In die periode kan tot en met donderdag 23 december 2010 eenieder zijn of haar reactie geven over de ontwerpbesluiten. U kunt uw reactie mailen naar: consultatie@at-ez.nl, t.a.v. de heer mr. drs. R.A. Diekema.

U kunt ook een schriftelijke reactie per post sturen naar:

Agentschap Telecom

t.a.v. de heer mr. drs. R.A. Diekema

Postbus 450

9700 AL Groningen

Gelieve in uw reactie aan te geven of deze openbaar mag worden gemaakt dan wel dat u wenst dat deze vertrouwelijk wordt behandeld. De ontvangen reacties en de wijze van verwerking kunnen in het definitieve besluit besproken worden, tenzij u aangeeft dat de reactie vertrouwelijk dient te worden behandeld.

Naar boven